930X122 MAIA

dna

TUDOR PENDIUC, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA

Tudor Pendiuc, trimis în judecată de DNA. În urmă cu puțin timp, Direcția Națională Anticorupție a anunțat: “Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților BRANIȘTE FLORENTIN-MIRCEA, la data faptei director al Administrației Domeniului Public Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și PENDIUC TUDOR, la data faptei primar al municipiului Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citiți și: Secretul primarului piteștean cu cea mai lungă „domnie”. Acum s-a aflat

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna septembrie 2014 inculpatul Braniște Florentin-Mircea, în calitate de director al Administrației Domeniului Public Pitești, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare și asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Pitești.

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

Suprafața de teren respectivă (506,6 mp – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum și dintr-un spațiu cu vegetație aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuința unei persoane cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Pitești.

În cauză Administrația Domeniului Public Pitești s-a constituit persoană vătămată și parte civilă cu suma de 27.747 de lei, sumă care a fost achitată integral de inculpatul Braniște Florentin-Mircea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș.

Amintim că pe data de 20 martie 2015 inculpatul Pendiuc Tudor a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave (comunicat nr. 546/VIII/3 din 20 martie 2015).”, informează DNA.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90