930 x122 grota rece

Arges

LA UN PAS DE TRAGEDIE. POLIȚIA ARGEȘ ATENȚIONEAZĂ

La un pas de tragedie. Poliția Argeș atenționează. ”În conformitate cu statisticile existente la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum sau viteza excesivă reprezintă principala cauză care favorizează producerea accidentelor rutiere.”, este o parte din mesajul pe care Biroul de Presă al Poliției Argeș l-a transmis astăzi publicității.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Mesajul vine în contextul în care nu mai puțin de 7 șoferi au fost depistați conducând cu viteză excesivă atât pe raza municipiului Pitești, cât și pe drumuri din județul Argeș. S-a întâmplat în weekend, polițiștii rutieri aplicând mai multe sancțiuni și retrăgând permise de circulație.

Deși în ultima perioada, au fost date amenzi pe bandă rulantă pentru conducerea cu viteză excesivă (un exemplu, AICI), șoferii nu se învață minte.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Conducători auto cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani au fost depistați conducând cu viteze năucitoare. De exemplu, pe strada Calea Câmpulung din Pitești, un piteștean conducea cu 104 kilometri pe oră. Se poate și mai mult: cu 132 de kilometri conducea un tânăr de 18 ani pe bulevardul Republicii de pe raza municipiului.

Tot pe bulevardul Republicii au fost înregistrate, în ultimele ore, următoarele cazuri de viteză excesivă: un piteștean de 19 ani conducea cu 112 kilometri pe oră, o femeie (de 35 de ani, din Pitești), a fost surprinsă conducând cu 107 kilometri pe oră, un alt piteștean (în vârstă de 29 de ani) conducea cu 120 de kilometri pe oră. Sunt viteze înregistrate în urma unor acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri, precizează sursa citată.

De asemenea, un bărbat din Craiova a fost depistat conducând un autoturism pe DN65B, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 107 kilometri pe oră. Prin urmare, Biroul de Presă al Poliției Argeș transmite:

”În acest context, poliţiştii sfătuiesc conducătorii auto să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de drum. O atenţie sporită trebuie acordată deplasării în condiţii de precipitaţii sau fenomene meteorologice care scad vizibilitatea (ceaţă, ploaie sau ninsoare).

De asemenea reamintim tuturor conducătorilor auto că sunt obligaţi să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă atunci când se deplasează pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Pe lângă pericolele la care se expun, prin încălcarea acestei norme conducătorii auto po fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 lei şi 2.900 de lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare a vehiculului.”. (Foto: arhivă – bulevardul Republicii, sublinierile aparțin redacției)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3