NOR CURIER 930X122

arpechim

protest_rafinarie_017

MAI POATE FI REPORNITĂ RAFINĂRIA ARPECHIM? VEZI CE SPUNE UN LIDER SINDICAL!

Astăzi a avut loc la Prefectura Argeş şedinţa lunară a Comisiei de Dialog Social, condusă de subprefectul Ion Burnei. Pe ordinea de zi a figurat şi un punct important: o prezentare a situaţiei actuale a rafinăriei Arpechim Pitești, în condiţiile în care statul negociază cu OMV preluarea acesteia pentru a o integra într-un sistem cu Oltchim şi petrochimia Bradu. Prezentarea a fost făcută de Ionel Popescu, lider al sindicatului „Rafinorul”.

Citiți și: Se întâmplă pe platforma Arpechim!

Guvernul negociază preluarea rafinăriei de mai mult timp şi, în paralel, caută investitori pentru privatizarea combinatului vâlcean Oltchim şi a petrochimiei Bradu (de lângă Pitești) cu scopul de a face un complex petrochimic integrat. Ionel Popescu nu a ascuns faptul că salariaţii rafinăriei se tem că ar putea fi preluaţi de stat şi că nu vor mai exista investitori interesaţi de „pachetul” Oltchim-petrochimia Bradu-rafinăria Arpechim.

„Vrem să fim preluaţi doar când vor fi sigur cumpărători pentru tot pachetul Oltchim-petrochimie-rafinărie. Nu vrem să fim preluaţi de stat şi să fim lăsaţi în aer, cum sunt cei de la petrochimie. S-au perindat pe la noi tot felul de posibili investitori, dar degeaba! Avem, însă, speranţe că problema va fi tranşată.”, a afirmat Popescu. La rafinărie mai sunt 200 de salariaţi, iar unii lucrează la conservarea instalaţiilor. „Rafinăria este în conservare, dar e aceeaşi activitate ca şi atunci când funcţiona, însă la un nivel mai mic. Totul este supravegheat. Trebuie o revizie. Tehnic rafinăria poate fi repornită fără probleme”., a adăugat liderul sindical.

Citiți și: Premierul Ciolacu, schimbare în Guvern. Deja se știe cine este

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3