930 x122 grota rece

basarabia

MESAJ TRANȘANT DIN PITEȘTI: VREM UNIRE!

Mesaj tranșant din Pitești: Vrem unire!. Filmul documentar „Unioniștii” a fost lansat aseară şi în Pitești, în Aula Universităţii de Stat. Au participat unionişti de pe ambele maluri ale Prutului.

Citiți și: Transformarea zonei Pitești Arena: Aproape 900 000 € investiție!

Filmul documentar îi prezintă pe activiștii unioniști care organizează periodic manifestații, inclusiv de stradă, pentru realizarea unirii României cu Basarabia.

Vrem unire, dar de ce întârzie unirea? Am aflat răspunsuri de la unii dintre participanții la eveniment.

Citiți și: SALĂ PLINĂ OCHI! EVENIMENT EMOȚIONANT

,,Rămăşiţele din perioada comunistă, corupţia din Republica Moldova, dar şi dezinteresul statului român sunt cauzele care au făcut ca de 30 de ani să nu fie luată o decizie în acest sens.”, ne-a spus un interlocutor.

Un alt răspuns a fost următorul: ,,Conjunctura politică, Rusia, dar și deficitul de sentiment patriotic ne-au adus în situația în care nici până astăzi nu suntem o țară în granițele ei istorice.”

Unul dintre rolurile principale în film îl are Ştefan Lupu (foto), un tânăr unionist din Bucureşti:

Mai precizăm că toți argeșenii interesați vor avea posibilitatea să participe pe 25 martie 2018 la mitingul care va fi organizat în Chişinău, miting dedicat împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3