Donaris 930 x 122

Amalia Avram

TENDINŢELE ÎN MACHIAJ PENTRU 2016 – VI LE SPUNE AMALIA AVRAM

Amalia Avram este din Piteşti, are 24 de ani, a studiat Filologie la Universitatea din Bucureşti, iar mai apoi s-a întors în Piteşti pentru un master în managementul afacerilor. După primul an de masterat şi-a început primul business în domeniile care au pasionat-o: modă şi frumuseţe. A fost editor-şef  la o revistă de modă, revistă care după 10 luni de activitate, din cauza costurilor mult prea mari, nu a mai fost tipărită. În prezent este make-up artist şi beauty blogger.

Citiți și: Curs acreditat de Make-Up, în Pitești. Ultimele zile de înscrieri!

Care sunt tendinţele în materie de machiaj ale acestui an?

-În lumea fashion-ului mondial putem spune că machiajul minimalist e de domeniul trecutului. În 2016 vom vedea buze roşii, ochi de un albastru electric, glitter, dar si gene false.

Citiți și: Pitești. Nu rata ultimele zile de înscrieri! Curs acreditat de make-up în oraș

Este bine să purtăm ruj roşu dimineaţa?

-Rujul roşu poate fi purtat ziua, seara, dimineaţa şi chiar la un machiaj intens al ochilor. Totul depinde de atitudinea cu care îl purtăm. Sunt persoane care poartă doar ruj roşu şi sunt sigure pe ele, dar şi persoane care nu l-ar purta niciodată.

Care este cea mai frecventă greşeală de make-up pe care o întâlneşti?

-Cea mai des întâlnită greşeală este cu siguranţă contouringul ziua. Machiajul de conturare a feţei nu se face niciodată în cazul machiajului de zi, pentru că toate umbrele pe care noi le plasăm se văd la lumina naturală. De asemenea, nu se face oricui.

Care sunt avantajele şi dezavantajele meseriei de make-up artist?

-Avantaje: întâlneşti mereu oameni noi, ai şansa să creşti stima de sine a persoanelor cu care lucrezi și este o meserie sezonieră (ai destul de mult concediu). Dezavantaje: programul încărcat în weekenduri (de la ora 5 la 22) și faptul că trebuie să faci şi altceva în afară de make-up într-un salon în cursul săptămânii (pensat, extensii de gene). Fetele care vor să înceapă o carieră în domeniu trebuie să ştie că acesta nu este un job în sine.

Cum ar trebui să se machieze femeile care poartă ochelari?

-Machiajul femeilor care poartă ochelari nu este cu mult diferit față de machiajul normal de zi. Ce trebuie reţinut este că în funcţie de rama ochelarilor trebuie adaptat machiajul ochilor. Astfel, dacă ramele sunt simple putem opta pentru orice tip de machiaj la ochi. Dacă avem rame colorate/negre, care ascund partea superioara a ochilor, atunci trebuie să accentuăm machiajul pleoapei inferioare.

Ce produse de make-up ai întotdeauna în geantă?

-Din geantă nu-mi lipsesc niciodată balsamul de buze, pudra (care vine cu un bureţel), creionul de buze şi rujul. Nu obişnuiesc să-mi retuşez machiajul ochilor în timpul zilei, dar buzele trebuie să fie mereu perfecte.

Ce părere ai despre machiajul semipermanent?

-Personal nu sunt de acord cu el, pentru că am văzut foarte multe sprâncene făcute prost.

În ziua de azi femeile sunt tot mai ocupate, ce le-ai recomanda pentru un machiaj rapid şi fresh?

-Crema de faţă sau baza de machiaj sunt un must have, fondul de ten de calitate şi blush-ul. Dacă ai aceste 3 produse, eşti „salvată”! (Foto: Facebook Amalia M Avram)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3