SMART KIDS 930X122

gara

NOUA GARĂ A PITEŞTIULUI, APROAPE GATA

Lucrările de construire a noii gări din Piteşti sunt în curs de desfăşurare. Conform viceprimarului Cornel Ionică, deşi investiţia ar trebui finalizată în acest an, cel mai probabil lucrările se vor încheia în primele luni ale anului viitor. În afara investiției de bază, Primăria va amenaja în zonă o piaţetă şi staţii de aşteptare.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Pe 28 iulie 2011, în urma evaluării şi aprobării cererii de finanţare, AM POS Transport şi Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA au semnat contractul de finanţare pentru ridicarea noii gări. Contractul a fost atribuit, prin licitaţie deschisă internaţională, pentru lucrările de construire asocierii de firme SC Unicon SA – Leonhard Weiss RO SRL din București, lider fiind SC Unicon SA.

Gara va avea două module (vezi schița!): unul spre cartierul „Tudor Vladimirescu”, iar celălalt – pe amplasamentul clădirii demolate a vechii gări. Cele două module vor fi legate de o pasarelă pietonală, suspendată deasupra liniilor de cale ferată. Potrivit proiectului, gara va avea spații comerciale, lifturi și scări rulante. Vor fi şase linii de cale ferată. Început în iulie 2011, proiectul avea inițial ca termen de finalizare luna februarie 2014, însă încetineala cu care vin banii europeni şi anumite proceduri greoaie de achiziţie publică au dus la întârzierea materializării acestuia.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3