930×122 CAPRA 5

autostrada

AUTOSTRADA PITEŞTI-SIBIU, APROBATĂ DE COMISIA EUROPEANĂ. CE MAI AŞTEAPTĂ GUVERNANŢII?

După o întârziere de aproape un an, cauzată de autoritățile de la Bucureşti, Comisia Europeană a aprobat Masterplanul General de Transport pentru România.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Țara noastră a propus Comisiei Europene să finanţeze proiecte de infrastructură rutieră, feroviară şi navală în valoare de 37 de miliarde de euro, dar deocamdată autorităţile de la Bucureşti se feresc să spună ce proiecte vor să înceapă cu finanţare comunitară. Surse din Ministerul Transporturilor, citate de Europa FM, spun că printre priorităţi apar şi proiecte foarte așteptate, precum autostrada Piteşti-Sibiu şi drumul Piteşti-Craiova în regim de autostradă. Documentul urmează să fie înaintat săptămâna viitoare comisiilor pentru transport şi infrastructură din Parlament. Apoi documentul va intra în dezbatere publică şi va fi asumat de Guvern.

Pe de altă parte, licitaţia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost din nou amânată, de această dată pentru luna octombrie! Primul termen pentru deschiderea ofertelor a fost 8 septembrie, iar următorul – 22 septembrie.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Am solicitat Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri să ne răspundă la întrebarea „Care sunt termenele oficiale privind proiectarea şi începerea lucrărilor pentru autostrada Piteşti-Sibiu?”. Răspunsul a fost următorul: „Termenul pentru prestarea serviciilor de revizuire/actualizare a studiului de fezabilitate este de 17 luni calendaristice, urmând ca ulterior să fie contractată şi execuţia de lucrări.”. Altfel spus, după ce va fi anunţată firma care va face studiul va mai trece un an, cel puţin, până când va fi lansată și licitaţia pentru execuţie.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90