Donaris 930 x 122

Arges

PĂDURI DIN ARGEȘ, MĂCELĂRITE

Păduri din Argeș, măcelărite. Potrivit unui raport al Gărzii Forestiere, în primele 8 luni ale anului în curs inspectorii instituției au depistat în județul Argeș peste 4.500 de mc de lemne tăiate ilegal. Conform sursei citate, valoarea în bani a arborilor măcelăriți în perioada menționată este de aproape 1.100.000 de lei.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Doar 10 cazuri, însă, au fost considerate infracțiuni la regimul silvic, situații în care s-au deschis dosare penale. Și numărul amenzilor date de Garda Forestieră pare mult prea mic față de dimensiunile jafului: 189, în valoare totală de 564.000 de lei.

Amintim că în anul 2015 Argeșul a fost județul cu cel mai mare număr de cazuri de tăieri ilegale de arbori: 3.087 (8,85% din totalul cazurilor înregistrate oficial în întreaga țară). Detalii, AICI.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90