Donaris 930 x 122

informatice

PERCHEZIŢII ÎN ARGEŞ LA AUTORI DE INFRACŢIUNI INFORMATICE

Aproape 50 de percheziţii într-un dosar de infracţiuni informatice au fost derulate astăzi în mai multe judeţe din ţară şi în Bucureşti. Şi judeţul Argeş a fost vizat.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

Prejudiciul s-ar ridica la aproape 12, 6 milioane de dolari. Dosarul priveşte destructurarea unui grup format din peste 55 de persoane care se ocupau cu infracţiuni informatice.

Oamenii legii au găsit în urma percheziţiilor peste 150.000 de euro, două kilograme de aur în lingouri, tablouri şi laptopuri, pe care le-au ridicat de la locuinţele suspecţilor.

Citiți și: Pedepse dure: nimeni nu mai scapă!

Conform anchetatorilor, gruparea a vizat bănci din Statele Unite ale Americii şi din Oman. Sursa citată precizează că, odată ce un membru al grupului infracţional spărgea sistemul de protecţie al băncii, erau copiate datele unor carduri aferente conturilor unor mari corporaţii şi, imediat ce erau obţinute astfel de date, cardurile erau clonate şi distribuite către alţi membri ai grupării. Operaţiunea de retragere de numerar de la bancomate se făcea în mod organizat, într-un interval de timp stabilit. (Foto: Arhivă)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90