New Profesional Consult 930 x 122

abaav

PERICOL MAJOR ÎN ARGEȘ. MĂSURI SEVERE

Pericol major în Argeș. Măsuri severe. Așa cum v-am anunțat, la nivelul județului Argeș este în vigoare, până în această seară, o avertiare cod roșu de inundații. Vizat este Râul Topolog, afluent al Oltețului (subiectul, pe larg, AICI).

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

De asemenea, astăzi, până la ora 24, este în vigoare și o avertizare cod portocaliu ce vizează râurile din bazinele hidrografice: Călmățui, Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov).

La nivelul județului Argeș, toate autoritățile s-au mobilizat, fiind luate măsuri de urgență. Astfel, pompierii argeșeni sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației, cu mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei, dacă situația o va impune. Se menține activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

ISU Argeș le transmite cetățenilor ”să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activitățile în aer liber” și îi avertizează ”să nu se deplaseze prin curenții de apă, nici cu căruțe sau alte mijloace de transport, și să se adăpostească în zone înalte și sigure.” .

De asemenea, mobilizare este și la nivelul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea: ”La nivelul ABA Argeș – Vedea este activat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență. Chiar dacă bazinul hidrografic al râului Topolog nu se află în administrarea ABA Argeș-Vedea, echipele de intervenție ABAAV sunt pregatite pentru a veni in sprijinul autorităților locale daca situația o va impune.

Sunt pregătite pentru intervenție FIR Argeș (11 persoane), 10.000 de saci, un trailler, un buldoexcavator, un excavator cu braț lung, un turn de iluminat, 400 de metri de hidobaraje, 400 de metri de panouri din aluminiu, 4 motopompe, 2 drujbe, 400 mp geotextil, 400 mp folie polietilenă.”, transmite Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3