SMART KIDS 930X122

Pitesti

PITEŞTI: FĂRĂ ŢIGĂRI ÎN ŞCOLI ŞI LICEE

Piteşti: fără ţigări în şcoli şi licee. Cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), Agenţia Naţională Antidrog s-a alăturat demersurilor făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru reducerea numărului de fumători în rândul elevilor.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş, marchează Ziua Mondială fără Tutun derulând activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cu privire la riscurile consumului de tutun şi pentru formarea de abilităţi de viaţă sănătoasă.

Secialiştii CPECA Argeş au avut astfel de activităţi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Activităţile s-au desfășurat în următoarele instituţii de învăţământ: Şcoala „G. Traian”, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, Colegiul Ecologic, Grădiniţa „Altina”, Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu” şi Liceul Teoretic „Ion Barbu” din Piteşti, activităţile fiind realizate cu participarea directă a elevilor şi a cadrelor didactice.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Potrivit Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeş, la nivel global consumul de tutun ucide anual aproape 6 milioane de oameni, dintre care 600.000 sunt nefumători, expuşi fumatului pasiv. Totodată, prevalenţa fumătorilor în România este de 27% (un procent peste media UE).

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3