930 x122 grota rece

campulung

PLÂNGERE PENALĂ ÎN CAZUL DEȘEURILOR TOXICE DIN CÂMPULUNG

Comisariatul Gărzii de Mediu a făcut un nou control la depozitul de deşeuri periculoase (toxice) și nepericuloase de pe platforma fostei uzine ARO din Câmpulung Muscel. Comisarii de mediu au constatat că operatorul, firma ieșeană GLOBAL ECO CENTER SRL, nu şi-a respectat nici până acum obligaţiile asumate în urma incendiului din octombrie 2013.

Citiți și: Mobilizare impresionantă de forțe! Poliția Rutieră și criminaliști, în stradă

Astfel, operatorul a evacuat din zonă mai puțin de 97 de tone de deșeuri din totalul de 1.265 pe care, potrivit unui grafic stabilit de comun acord cu autoritățile, ar fi trebuit să le elimine din depozit din luna noiembrie a anul trecut şi până acum.

În consecinţă, firma a fost amendată şi s-a ales și cu plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Citiți și: Argeș. O șoferiță de 75 de ani, la spital, după ce a intrat cu mașina într-un gard!

Astăzi prefectul județului Argeș, Mihai Oprescu, a anunțat că autoritățile vor monitoriza în continuare situaţia.

Potrivit prefectului, obligațiile de mediu prevăd evacuarea de pe amplasamentul din Câmpulung a unor cantități totale de 2215 tone de deșeuri periculoase și de 1055 de tone de deșeuri nepericuloase.

Detalii despre acest caz puteți citi aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/deseurile-toxice-din-campulung-greu-de-ucis/.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90