EcoMoto 930×122

laurențiu rebega

ACUZAȚIE DURĂ: COMISIA EUROPEANĂ FACE POLIȚIE POLITICĂ

Acuzație dură: Comisia Europeană face poliție politică. În intervenția sa de ieri din Parlamentul European, europarlamentarul român Laurențiu Rebega (foto) a luat apărarea Poloniei împotriva votului de sancționare a acestui stat, care a avut loc în plenul de la Bruxelles.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

Rebega a precizat în discursul lui că ”activarea articolului 7 din TUE este cea mai dură sancțiune împotriva unui stat-membru. Nu mă pot pronunța asupra situației din Polonia decât superficial. S-a decretat cumva starea de asediu? S-au abolit instituțiile statului democratic? Au fost interzise drepturi cetățenești? Nimic din toate acestea!”.

”Să presupunem, însă, că, peste noapte, situația a devenit extrem de gravă. În acest caz, trebuie să ne aducem aminte că pentru europeni Polonia a fost premianta Estului.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

Polonia nu a intrat în UE ca România sau Bulgaria – cu semne de întrebare, cu monitorizări infinite, cu avertismente și controale. Nu, Polonia a intrat „curată” și cu fruntea sus!

Dar, dacă s-a schimbat ceva în ordinea democratică din Polonia, atunci, în mod logic, aceste schimbări au avut loc de când ea este membră a Uniunii! Deci, la fel de logic, tocmai apartenența la Uniune a generat în Polonia presupusele abateri de la democrație.”, a afirmat Laurențiu Rebega.

”Suntem în stare să acceptăm această concluzie? Dacă da, atunci nu Polonia, ci Uniunea are o mare problemă!”, a acuzat europarlamentarul român.

Laurențiu Rebega a mai spus că problema este, de fapt, alta: ”Și e foarte simplă: nu democrația este preocuparea Comisiei, ci influențarea politicii dintr-un stat membru! Iar ceea ce face Comisia se numește poliție politică!”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90