SMART KIDS 930X122

simona bucura oprescu

CONCURSUL PENTRU DIRECTORII DE ȘCOLI, SUBIECT ÎN PARLAMENT

Concursul pentru directorii de școli, subiect în Parlament. Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Mioveni, a susţinut astăzi în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică despre proiectele de finanţare pentru unităţile şcolare. Deputatul avertizează că organizarea în luna octombrie 2016 a concursurilor pentru directorii de şcoli ar putea bloca aceste proiecte şi atragerea fondurilor necesare. Amintim că PSD, prin vocea Ecaterinei Andronescu, cere amânarea concursurilor pentru vara anului viitor.

Citiți și: Diplomă de excelență pentru un ministru argeșean!

„Şcolile şi, de altfel, Ministerul Educaţiei trebuie să se concentreze pe pregătirea unor proiecte de calitate ca să acceseze cele 200 de milioane de euro disponibile pentru reducerea şi prevenirea abandonului şcolar şi atragerea în şcolile defavorizate de cadre didactice motivate.

Exact în această perioadă, respectiv între 13 septembrie și 15 noiembrie, se pot elabora şi depune de către şcoli proiectele pentru accesarea fondurilor europene din cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 – linia de finanţare „Şcoala pentru toţi”, respectiv linia de finanţare „Profesori motivaţi în şcoli defavorizate”.

Citiți și: Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu – în dialog european la Bruxelles

Pregătirea cererilor de finanţare intră în responsabilitatea managementului acestor şcoli şi nu este un demers care se realizează de pe o zi pe alta. Acest demers necesită timp și cunoaşterea nevoilor şolii şi ale comunităţii respective. Ministerul Educaţiei trebuie să comunice cu Ministerul Fondurilor Europene şi să nu bulverseze sau chiar să blocheze (prin organizarea subită a acestor concursuri pentru poziţiile de conducere din şcoli) accesarea unor finanţări şi aşa lansate târziu, dar care pot rezolva o problemă extrem de gravă şi reală a României – abandonul şcolar.”, a spus Simona Bucura Oprescu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90