CONSTANTIN ÎL FACE PRAF PE MINISTRU: "ASCULTĂ CU ATENȚIE!" | ePitesti
Comdata 930 x 122

daniel constantin

CONSTANTIN ÎL FACE PRAF PE MINISTRU: „ASCULTĂ CU ATENȚIE!”

Daniel Constantin a optat pentru stilul pamfletar pentru a-l pune la punct pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, copreședintele ALDE, deputat de Argeș și fost ministru al Agriculturii îl face praf și pulbere pe ministru.

Citiți și: FII ALĂTURI DE VICTOR PONTA ȘI DANIEL CONSTANTIN! ALEGE SĂ FII #ALTFEL

“Dragă Achim,

M-am gândit mult dacă merită să-ți răspund la aceleași aberații pe care le spui de câteva luni ca să-ți justifici impotența administrativă…

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN: ”LA ALDE, ABUZUL ESTE SINGURA FORMĂ DE A FACE POLITICĂ”

Văzând, însă, că nu te preia deloc, dar deloc, presa (s-au lămurit toți), am zis să-ți dau o mână de ajutor. Așa poate mai află și altcineva în afară de fermierii furioși că încă mai ești ministru. Mulți oameni au crezut că ai plecat după singura moțiune adoptată în ultimii 10 ani, dar realitatea este că nu s-a mai găsit nimeni care să preia un sector pe care l-ai pus la pământ și care nu poate fi redresat în puținele luni care i-au rămas acestui guvern.

Citind postarea ta îmi dau seama de ce nu merge ministerul. Nici acum nu ți-ai dat seama că plățile făcute în primul trimestru – celebrele 57 de milioane de euro cu care se mândresc pe rând aproape toți miniștrii – sunt aferente proiectelor depuse în anul 2015! Atunci am decis să lansăm, în luna martie, pe proprie răspundere, primele măsuri din toate programele pe care le are România. Deci, dacă vrei să vorbești de greaua moștenire, trebuie să știi că în timp ce tu erai la Bruxelles (revin la subiect), în România PNDR și-a deschis primul măsurile și a fost ulterior primul program aprobat de CE. În iunie 2015.

Mai mult, și sumele prezentate de tine ca tranșe pentru trimestrul II și III sunt tot din proiectele depuse în 2015!!!

Din păcate, faci parte din Guvernul ZERO și nu ești o excepție. Sunt aproape convins că în 2016 nu o să faci nicio plată pentru măsuri deschise de tine, pentru că le-ai lansat abia în mai-iunie!!! Nejustificat! Simplificarea de care vorbești este sub 1%!!! Analizăm cu atenție în decembrie!!!

Merg mai departe… Vorbești de „dezangajări de 1 miliard”. Am preluat mandatul în mai 2012 și am reușit să ajungem în noiembrie 2015 la 90%! Sumele pe care nu le-am atras sunt cauzate de lipsa de cofinanțare a agenților economici. Aceștia au reziliat contractele cu agenția prea târziu și sumele nu au mai putut fi contractate cu alți beneficiari eligibili pentru că timpul rămas până la finalul lui 2015 era prea scurt pentru implementare.

Sunt lucruri pe care le știi foarte bine, pentru că personal ai început rezilierea contractelor în 2013, când, din greșeala mea, ai ajuns secretar de stat coordonator al agențiilor de plăți!

Penalitățile invocate de tine sunt aferente întregii perioade 2007-2015 și ambelor agenții de plăți! România a atras în această perioadă aproximativ 14 miliarde de euro!!! Deși se putea mai bine, totuși sumele retrase de CE comparativ cu suma atrasă cred că rentează. Primul an de la aderare când corecțiile au fost 0 pe APIA este 2014 și asta spune multe!

8 miliarde dintre cele 14 au fost atrase în cei 3 ani și jumătate cât am fost ministru – apropo de realizari – dintr-un motiv foarte simplu: am avut și am știut să fac echipă!!! Sub conducerea ta nu a rezistat nimeni mai mult de 3 luni!!! 3 șefi la APIA, 2 la AFIR, secretari de stat… Am pierdut numărul!

Subvențiile agricultorilor! Din cauza faptului că te-ai ocupat de schimbarea oamenilor înainte de toate (problema este că nu ai pus alții în loc), ai uitat să semnezi contractele subsecvente cu dezvoltatorul de soft!

Ascultă cu atenție!!! Odată ce s-au realizat plățile în avans, adică 1 decembrie (presupun că știi regulamentul), trebuia să semnezi subsecvențele pentru plata la vegetal și zootehnie! Când s-au semnat?!? Se pare ca nu este o informație publică!!!

Au fost interpelări în Parlament, întrebări de la presă, disputa la moțiune și tot nu ai răspuns!!! De ce?!? Pentru că fermierii pe care încerci să-i păcălești și-ar da seama că fie ai avut alte preocupări, fie nu ai știut ce ai de făcut!!! Probabil că în loc de decembrie APIA a semnat în aprilie-mai!!! Și atunci cum să plătești la timp?!?

Regret că l-ai păcălit și pe premier pe această temă, dar timpul va lămuri aceste lucruri. Atunci când o să fii la Bruxelles (sau nu), viitoarea administrație va face lumină!

Apropo de Bruxelles și „expertiza” sau aura din jurul denumirii, pe care ați batjocorit-o, de „tehnocrat”: trebuie spus că, cel puțin în cazul tău, nu ai lucrat niciodată la Comisia Europeană! De mulți ani ai lucrat în Bruxelles, dar pentru România, activitatea principală fiind aceea de a lua notițe la reuniunile grupurilor de lucru și de a informa apoi ministerul!!! Asta nu înseamnă că nu ai vrut să lucrezi pentru CE, numai că la examenul pe care l-ai susținut în 2009 oamenii și-au dat seama și… te-au respins! Numai câțiva în România nu si-au dat seama și acum tragem ponoasele!!!

Un ultim lucru care accentuează activitatea ZERO: sistemul de irigații. Legea 269 pe care am redactat-o și votat-o în unanimitate în Parlament! Nu s-a pornit nici măcar o licitație pentru acel miliard de euro! Mai mult decât atât: s-au blocat și cele 435 de mil. de euro din PNDR! Să fie ZERO pe linie…”, scrie Daniel Constantin.

Jupiter 555×222
Nisan 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066