DANIEL CONSTANTIN, AVERTISMENT PENTRU GUVERN | ePitesti
Jupiter 930 x 122

alde

DANIEL CONSTANTIN, AVERTISMENT PENTRU GUVERN

ALDE ameninţă Guvernul cu o moţiune simplă în ceea ce privește subiectul fondurilor europene.

Citiți și: O NOUĂ DEMISIE ÎN ALDE? UN SENATOR MERGE LA PRO ROMÂNIA

Începutul lunii viitoare este termenul pe care Daniel Constantin îl dă Guvernului Cioloș ca să prezinte măsurile cu privire la accesarea banilor europeni. Constantin avertizează că în caz contrar ALDE va depune în Parlament o moţiune simplă care să sancţioneze Executivul pentru acţiunea sa deficitară în acest sens.

„Suntem extrem de îngrijoraţi! Nici până astăzi nu există nici măcar o măsură din fondurile europene din programarea 2014 – 2020 care să fie deschisă!

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN: ”LA ALDE, ABUZUL ESTE SINGURA FORMĂ DE A FACE POLITICĂ”

Reamintesc faptul că cea mai mare parte a creşterii economice din 2016 a fost pusă la începutul mandatului de guvernare pe seama a ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene. S-a propus atunci ca 43% din investiţiile publice să se facă din fonduri europene. Este responsabilitatea Guvernului să vină în faţa Parlamentului cât mai rapid cu putinţă, astfel încât să prezinte anumite termene la care vor fi lansate măsurile cu finanţare din fonduri europene.

Facem, aşadar, un apel către prim-ministru şi dacă până în primele zile din luna mai nu se vor lansa măsurile, dacă nu se va lua o măsură la Ministerul Fondurilor Europene, ALDE şi-a propus să vină cu o moţiune simplă prin care să sancţioneze acţiunea deficitară pe care o are Guvernul în ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene.”, a precizat astăzi Daniel Constantin, copreședinte ALDE și deputat de Argeș, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Nisan 555×222
New Profesional Consult 570×90