SMART KIDS 930X122

alde

EXCLUSIV! O NOUĂ CONDUCERE ALDE? CE SPUNE DANIEL CONSTANTIN

O nouă conducere ALDE? Ce spune Daniel Constantin. Într-o declarație acordată în exclusivitate publicației ePitești, Daniel Constantin, vicepremier, ministru al Mediului și copreședinte ALDE, face o serie de declarații cu privire la actuala guvernare, dar și la divergențele din ALDE. Constantin admite că există probleme în partidul pe care îl conduce alături de Călin Popescu Tăriceanu, dar spune că acestea nu vor afecta ALDE și nici guvernarea.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

De asemenea, Daniel Constantin face precizări pentru ePitești și în ceea ce privește viitorul ALDE, alegerile interne care vor avea loc în partid și o eventuală nouă conducere pentru această formațiune politică.

”Oamenii din teritoriu sunt nemulțumiți că nu au fost consultați suficient. Ar fi vrut să fie mai prezenți în decizia politică a partidului. Aici mă refer la mai multe lucruri, de la formarea Guvernului până la OUG 13 și până la strategia guvernamentală. Am, însă, speranța că lucrurile vor merge mai departe. Dacă nu se înțeleg, voi fi un militant al participării colective la nivel de decizie.

Citiți și: CODRUȚ MATEI, PREȘEDINTELE TINERETULUI ALDE ARGEȘ, S-A ÎNSCRIS ÎN PRO ROMÂNIA

Nu îmi doresc să se producă o ruptură în ALDE. Îmi doresc să consolidăm partidul, să putem să fim capabili să atragem oameni care să devină oameni importanți în stat: miniștri, prim-ministru, chiar și președinte. Sunt optimist din fire, nu mă gândesc că vom ajunge în acel punct, mă gândesc că în timp vom reuși să recuperăm ceea ce poate s-a pierdut în această perioadă, vorbim de încredere, respect. Dacă vom reuși să recâștigăm aceste lucruri mai repede, va fi cu atât mai bine.”, declară Daniel Constantin pentru ePitești.

Potrivit lui Constantin, alegerile interne din ALDE trebuie să se facă mai întâi în teritoriu, după care la nivel național, deoarece așa este statutar. În ceea ce privește un viitor congres al ALDE în urma căruia există posibilitatea să fie aleasă o conducere unică a partidului, Daniel Constantin precizează pentru ePitești: ”Congresul nu trebuie să fie soluția la o relație tensionată. Trebuie să fie un exercițiu democratic, din care să reiasă și să se consolideze doctrina partidului și direcția sa pe scena politică. Toate lucrurile trebuie remediate până la congres. Conducerea unică a ALDE este un lucru agreat de doi ani de zile și îmi doresc ca acesta să fie rezultatul unui proces amplu de alegeri la nivel de teritoriu, să fie concluzia acestui proces. Nu trebuie să fie vorba de mine sau de domnul Tăriceanu! Partidul este mare, oricine se poate înscrie pentru șefia acestuia.”

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3