930×122 CAPRA 5

LAURENȚIU REBEGA, APEL CĂTRE ROMÂNI

Laurențiu Rebega, apel către români. Europarlamentarul Laurențiu Rebega a postat astăzi pe pagina sa de facebook o analiză despre starea actuală a Uniunii Europene și despre lipsa de curaj a României în cadrul acesteia.

”Știți cum sunt instituțiile Uniunii Europene”, întreabă Rebega? ”Parlamentul are știință și voință, dar nu are putere. Comisia are voință și putere, dar nu are știință. Iar Consiliul are putere și știință, dar nu are voință. Din acesată cauză Uniunea Europeană merge încet și împiedicat. Discuțiile sunt lungi, birocrația este monstruoasă, deciziile se iau târziu și sunt, prin urmare, ineficiente. Aceste critici nu înseamnă că UE e ceva rău sau că ar trebui să dorim desființarea ei. Dimpotrivă, eu cred că adevărata implicare înseamnă să vezi ceea ce nu merge bine și să faci tot ce-ți stă în putere ca să corectezi ceea ce este greșit”, arată politicianul român.

El este de părere că ”Uniunea Europeană trebuie reformată ca să revină la proiectul măreț al părinților ei fondatori. În România, toți se feresc de cuvântul euroscepticism ca dracul de tămâie, toți politicienii lăcrimează cu Europa în brațe și se străduie din răsputeri să-și declare devotamentul, mai ceva ca în omagiile din epoca lui Ceaușescu”.

Rebega face un apel către români să realizeze că ”nu putem fi europeni fără a fi, mai întâi, români. În celelalte țări sentimentul național se afirmă răspicat. Ignorarea importanței statelor naționale este cea care duce, pe de o parte, la hipertrofierea birocrației la Bruxelles, și, pe de altă parte, la apariția unor mișcări subnaționale. Oamenii văd că Bruxelles-ul este prea departe de ei. Văd, de asemenea, că și statul național este slab, și atunci acționează în răspăr, anarhic, cu toate consecințele negative care decurg din asta”.

Europarlamentarul afirmă de altfel că ”pentru a avea o UE puternică trebuie să avem state naționale puternice și cetățeni implicați. Statul român nu este unul puternic, nu vorbește curajos la masa UE, și de aceea atâția români vor să plece din țară. Atitudinea slugarnică nu înseamnă doar lipsă de demnitate, ci și lipsă de inteligență. Nu mai vorbim de curaj, curajul, inteligența și demnitatea politicienilor construiesc viitorul unei națiuni. Mă adresez vouă, tuturor concetățenilor care credeți în aceste valori. Judecați politicienii după puterea lor de a se sacrifica pentur popor. Urmați-i pe cei care sunt inteligenți, demni și curajoși”, mai spune europarlamentarul în mesajul său de pe facebook.

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3