930×122 CAPRA 5

laurențiu rebega

LAURENȚIU REBEGA, CITAT DE BBC: „ÎMPĂRȚIREA PRĂZII”

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega a fost citat de BBC pe pagina electronică a publicației cu referire la dezbaterea de ieri de la Strasbourg cu privire la împărțirea post BREXIT a locurilor Marii Britanii din Parlamentul European.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

”Toată lumea știe că Europa trebuie reformată, dar noi discutăm aici despre cu totul alte lucruri, nu despre cum să facem reforma.

În schimb, ne preocupă împărțirea prăzii după Brexit! Cu tot respectul, dar ne aflăm într-o situație care în România ar fi caracterizată ca ”a pune căruța înaintea cailor”.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

Prin urmare, prima critică pe care aș aduce-o se referă la inversarea priorităților. Nu cred că locurile Regatului Unit trebuie să fie ocupate înainte de a decide viitorul UE. Este mai simplu, mai economic și mai onest față de cetățenii noștri!

În al doilea rând, propunerea Comisiei Afco seamănă foarte mult cu mărul oferit femeii de șarpele biblic. Combinarea distribuirii unor locuri cu așa-zisele liste transnaționale poate să seducă statele membre sub-reprezentate, dar este în realitate o manevră prin care se strivesc grav democrația și reprezentarea cetățenilor.”, a spus Laurențiu Rebega în plenul de la Strasbourg.

Declarația sa le-a atras atenția jurnaliștilor de la BBC, care și-au titrat relatarea cu un citat din europarlamentarul român: ”Împărțirea prăzii”.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3