930X122 MAIA

laurențiu rebega

LAURENŢIU REBEGA, REVOLTAT DE ASUPRIREA ROMÂNILOR ÎN UCRAINA

Laurențiu Rebega, revoltat de asuprirea românilor în Ucraina.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, care s-a implicat în apărarea drepturilor românilor din Ucraina, revine cu un nou semnal de alarmă cu privire la situația din țara vecină.

”Revoltător! Sunt îngrijorat pentru reprezentanții minorității române din Ucraina și nu numai! La Cernăuți, limba ucraineană devine obligatorie în toate domeniile de activitate, precum şi în reclame, afişe, produse de publicitate audio şi vizuale. Chiar și în restaurante vom citi meniul în limba ucraineană! De parcă nu ar fi îndeajuns, drapelul naţionaliştilor ucraineni – controversata Armată Insurecţională Ucraineană (UPA) – va fi arborat pe edificiul Primăriei Cernăuţi și în locurile publice din oraș.”, avertizează Rebega.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

El arată că aceste demersuri reprezintă ”o încercare nerușinată de anihilare a oricăror drepturi aparținând minorităților naționale din teritoriu! Românii din regiunea Cernăuţi au memoria celor şapte veacuri de suferinţă. Asistăm la un alt set de măsuri, în afara legii, menit să ucrainizeze comunităţile româneşti din Ucraina și nu numai!”

Laurențiu Rebega amintește că ”într-o postare mai veche vă întrebam dacă chiar credeți că Ucraina va respecta recomandările Comisiei de la Veneția, așa cum a promis. Iată răspunsul!”

În concluzie, europarlamentarul român solicită din nou ”intervenția de urgență a tuturor autorităților românești, până la Președinție! Drepturile constituționale ale minorităților naționale sunt protejate de legile țărilor europene! Vorbim de o violare fără echivoc a oricăror principii democratice, a standardelor europene în materie de protecţie a minorităţilor naţionale, a acordurilor multilaterale şi bilaterale din care Ucraina face parte!”.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3