EcoMoto 930×122

laurențiu rebega

ROMÂNIA, TRATATĂ CA O ȚARĂ DE MÂNA A DOUA. IATĂ DOVADA!

România, tratată ca o țară de mâna a doua. Iată dovada! Europarlamentarul Laurențiu Rebega (foto) readuce în discuție faptul că, în 2017, România a semnat CETA (Acordul de comerț între Uniunea Europeană și Canada) cu condiția suspendării regimului de vize pe care Canada îl aplica cetățenilor români (și bulgari).

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

”România și Bulgaria erau singurele țări europene ai căror cetățeni aveau nevoie de vize pentru a călători în Canada.

Din păcate, partea canadiană a acceptat solicitarea României (și Bulgariei) numai sub rezerva unei perioade de monitorizare. În cazul în care numărul de cetățeni români solicitanți de azil în Canada crește, statul canadian ar urma să decidă, unilateral, reintroducerea regimului de vize.”, precizează europarlamentarul.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

Laurențiu Rebega amintește că, la vremea respectivă, în Parlamentul European a votat împotriva Acordului CETA, ”pentru că nu pot admite nicio diferență de tratament a cetățenilor români față de ceilalți cetățeni din țările UE în raport cu o țară terță și, pe de altă parte, resping cu fermitate condiționările de tipul celei impuse de guvernul canadian.”

”Repet: nu am votat împotriva acordului în sine – deși și în această privință sunt multe lucruri discutabile – și nici împotriva abolirii vizelor pentru români, ci am votat împotriva unei condiționări umilitoare, care poate fi activată oricând, cu orice pretext!”, își clarifică Rebega votul de atunci.

Europarlamentarul român arată că ”îngrijorările” recente ale autorităților canadiene, plasate într-un cotidian românesc de mare tiraj, sugerează o iminentă reluare a regimului de vize și culpabilizarea românilor pentru această situație.

Iată, deci, că am avut dreptate! România continuă să fie o țară de mâna a doua, căreia Uniunea Europeană nu-i apără drepturile de stat membru într-un acord cu o terță parte.”

Rebega pune, însă, problema altfel: ”Ce ar fi dacă, la rândul ei, România ar condiționa primirea cotelor de migranți de obținerea unei poziții privilegiate în contracte economice cu țări non-UE?

Nu-i așa că, în secunda doi, toate țările bogate ale Uniunii s-ar face foc și pară din cauza deschiderii unei frontiere a UE pentru producătorii din China sau din alte părți?

Prin urmare, România trebuie să vorbească cu curaj și demnitate: fie Bruxelles-ul ne apără drepturile, ca oricărui alt stat membru, fie România își rezervă dreptul de a ataca acele reguli europene care o discriminează pe criterii etnice, istorice sau ideologice!”

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3