930×122 CAPRA 5

lege

SIMONA BUCURA OPRESCU: MODIFICAREA LEGII PENSIILOR, O REPARAŢIE

Camera Deputaţilor a adoptat recent, la iniţiativa şi cu sprijinul grupului parlamentar PSD, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea legii referitoare la sistemul unitar de pensii publice.

Citiți și: Restaurantele vor da GRATIS această băutură!

Deputatul PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu este de părere că actul normativ respectiv „reprezintă un act de reparaţie socială faţă de o însemnată parte a vârstnicilor din ţara noastră, nedreptăţiţi de Guvernul Boc”.

Proiectul adoptat prevede reducerea vârstei standard de pensionare şi pentru persoanele care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de 6 ani, situaţie în care se găsesc şi numeroşi pensionari din judeţul Argeş. De asemenea, se reglementează ca perioadele de vechime în muncă şi realizate până pe data de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă mai mici de 2 ani să constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

Citiți și: Guvernul a aprobat Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii

„Noua lege, susţinută de social-democraţi, vine ca un gest de omenie şi respect pentru vârstnicii României care şi-au făcut datoria faţă de societate, muncind o viaţă întreagă.”, concluzionează Simona Bucura Oprescu.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Cetatean spune:

    Si pe asta ai votat-o cucoana tot ca pe aia cu alocatiile copiilor? De data asta unde erai la Latrina 3 sau la Ghita tv? Voi nu sunteti ma partid,sunteti grup infractional!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90