NOR CURIER 930X122

alde

TENSIUNI MAJORE ÎN ALDE

Tensiuni majore în ALDE. Daniel Constantin, vicepremier, ministru al Mediului și copreședinte ALDE, afirma în urmă cu câteva zile pentru ePitești că în partid există anumite neînțelegeri (vezi AICI). Totodată, Constantin puncta și faptul că viitoarele alegeri din ALDE trebuie organizate conform statutului, respectiv din teritoriu către nivelul național. Despre întrunirea congresului ALDE, Daniel Constantin declara că este un lucru dorit de întreg partidul, atât timp cât se realizează statutar.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

Aceste idei sunt susținute și de Mircea Vicențiu Irimia, vicepreședinte ALDE, care, potrivit replicaonline.ro, declară că din cauza unor neînțelegeri între membrii de partid în mai multe organizații județene s-a ajuns la ”o scindare şi o provocare la adresa multor colegi din ALDE”.

”Cu toţii ne dorim congres, dar vrem ca lucrurile să fie făcute statutar, cu alegeri de jos în sus. Ce s-a întâmplat până acum, cu delegaţii permanente întrunite în afara cadrului statutar în mai multe judeţe, este regretabil. Se vede o forţare a acestui congres, o încercare de scindare şi o provocare la adresa multor colegi din ALDE. Se doreşte promovarea unui mod greşit de a face politică, mod care nu are nimic în comun cu valorile liberale. Delegaţiile permanente nu sunt constituite în mod legal, din punct de vedere al statutului partidului. Și deciziile lor, deci, pe lângă faptul că au fost contestate de anumiți colegi pe formă şi pe fond, în mod normal sunt lovite de nulitate.’’, declară Mircea Vicențiu Irimie, vicepreședinte ALDE, potrivit sursei menționate. Acesta mai spune că există o tabără în ALDE care grăbește organizarea congresului, deoarece se dorește o ”preluare ostilă a puterii şi generarea unei situaţii de blocaj” în partid.

Citiți și: CODRUȚ MATEI, PREȘEDINTELE TINERETULUI ALDE ARGEȘ, S-A ÎNSCRIS ÎN PRO ROMÂNIA

O organizație în care au apărut astfel de probleme este și ALDE Constanța, acolo unde un grup din partid ar fi încercat formarea unei delegații permanente, fapt care nu ar fi statutar conform normelor ALDE.

Contactat telefonic de ePitești, președintele ALDE Constanța, Mircea Banais, precizează care sunt problemele în filiala pe care o conduce: ”Avem probleme care, din păcate, se regăsesc în mai multe filiale din țară, probleme legate de organizarea unui congres ALDE. Este o dispută între cei doi copreședinți și, evident, și la nivelul filialelor părerile sunt împărțite. Cert este că în Constanța s-a încercat de către un grup de membri ALDE convocarea unei delegații permanente care aduce în discuție organizarea congresului. În primul rând, potrivit statutului și normelor tranzitorii, constituirea unei asemenea delegații permanente este prevăzută doar după congresul care urmează să aibă loc. În momentul acesta nu pot exista delegații permanente constituite statutar. Au adoptat niște hotărâri care nu erau de competența unei eventuale delegații permanente, cum ar fi dizolvarea organizației municipale sau retragerea sprijinului politic unui consilier județean.”, afirmă pentru ePitești Mircea Banias, președintele ALDE Constanța.

Totodată, acesta menționează că încercarea grupului respectiv de a institui o delegație permanentă nu este luată în calcul de partid. ”Aceste demersuri realizate de colegii din ALDE Constanța nu au cum să fie luate în considerare. Organizația municipală Constanța – condusă de președintele ales George Culina – funcționează în continuare, tot ce au hotărât ei să facă este lovit de nulitate și nu se poate aplica!”, ne-a declarat președintele ALDE Constanța, Mircea Banais.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3