UN NOU BACALAUREAT. CE PROPUNE ALDE | ePitesti
Comdata 930 x 122

alde

UN NOU BACALAUREAT. CE PROPUNE ALDE

Un nou bacalaureat. Ce propune ALDE. Educația va fi un element central în programul de guvernare al ALDE, anunță copreședintele Daniel Constantin. Constantin (foto), care este și deputat de Argeș, informează că ALDE va propune în Parlament în perioada următoare două proiecte în acest sens: legea manualului și statutul personalului didactic.

Citiți și: „REVOLUȚIE” ÎN EDUCAȚIE. CE SE PREGĂTEȘTE

„Foarte multe partide au considerat Educația ca un subiect de interes național, ca un punct central, dar foarte puține au implementat. Noi avem o experiență pozitivă cu activitatea domnului ministru Sorin Cîmpeanu. Ca să implementăm, nu stăm cu programul de guvernare dacă ajungem sau nu la guvernare. Cel puțin câteva dintre probleme pot fi rezolvate prin inițiative legislative încă din această perioadă. Și dăm două exemple: legea manualului școlar și legea statutului personalului didactic.”, declară Daniel Constantin.

La rândul său, Sorin Cîmpeanu, membru ALDE, fost ministru al Educației, anunță că în programul de guvernare al partidului ALDE va propune introducerea Bacalaureatului profesional pentru sesiunea 2018.

Citiți și: DEZASTRU LA BAC-UL DE TOAMNĂ ÎN ARGEŞ

„Susținem o creștere graduală a bugetului Educației, în așa fel încât în anul 2020 să ajungem de la 3,7% la 6% din PIB. Acest lucru presupune patru creșteri anuale succesive.”, afirmă Sorin Cîmpeanu.

Amintim că în 2012 Senatul a aprobat Bacalaureatul profesional. Nu a fost, însă, aplicat pentru că președintele de atunci, Traian Băsescu, s-a opus și nu a promulgat legea. Proiectul a revenit în Parlament pentru reexaminare și acolo a rămas, împotmolit.

Potrivit acelui proiect votat de Senat, absolvenţii de liceu care ar fi optat pentru BAC-ul profesional ar fi susţinut două probe (un proiect şi o probă practică), precum şi o lucrare scrisă la educaţia antreprenorială. Proiectul dădea dreptul oricărui elev să susţină acest examen, din orice liceu, oricare ar fi filiera sau profilul acestuia, pentru că disciplina de educaţie antreprenorială o parcurg toţi liceenii. Cei care ar fi urmat ruta noului tip de BAC ar fi primit o diplomă cu ajutorul căreia s-ar fi putut angaja pe piaţa muncii, dar fără a mai avea acces la facultate.

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066