New Profesional Consult 930 x 122

ion georgescu

PREMIERĂ LA MIOVENI

Premieră la Mioveni. Marți, 24 octombrie, de la ora 13.00, în sala de sport a Școlii Gimnaziale “Liviu Rebreanu” din Mioveni, Federația Română de Scrimă va organiza o prezentare a acestei discipline olimpice, cu scopul de a promova scrima în rândul tinerilor, dar și de a atrage noi practicanți.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Evenimentul are loc cu ocazia înființării în județul Argeș a primului Club de Scrimă – “Spadasinii Argeșeni”.
La eveniment vor participa nume sonore ale acestui sport, precum Laura Badea – președintele Federației Române de Scrimă, campioană mondială, campioană olimpică și triplă campioană europeană, Loredana Dinu – dublă campioană mondială, campioană olimpică și cvadruplă campioană europeană și Mihai Covaliu – campion mondial și campion olimpic. (Click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

Potrivit anunțului făcut de edilul Ion Georgescu, alături de aceștia vor mai fi prezenți patru antrenori ai loturilor naționale de cadeți și juniori, care, alături de elevii lor, vor oferi demonstrații de mânuire a spadei sau floretei. De asemenea, tinerii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, care au aptitudini necesare acestui sport și doresc să-l practice, vor putea fi selectați.

Scrima modernă a luat naștere ca o formă de antrenament militar și a fost considerată sport în jurul secolului al XV-lea. Inclusă în programul olimpic chiar de la prima ediție a Jocurilor moderne, în 1896, la Atena, scrima a fost prezentă fără întrerupere la toate edițiile Jocurilor Olimpice.

În prezent, se concurează atât la masculin, cât și la feminin, în următoarele probe: spadă, floretă, sabie, atât individual, cât și pe echipe. Din 1928, de la prima participare, România nu a lipsit din întrecerile olimpice de scrimă decât la patru ediții ale J.O., în perioada celor două Războaie Mondiale.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3