930×122 CAPRA 5

arest la domiciliu

PREOTUL ACUZAT DE TENTATIVĂ DE OMOR, TRIMIS ACASĂ DE CURTEA DE APEL PITEȘTI

Preotul acuzat de tentativă de omor, trimis acasă de Curtea de Apel Pitești. Astăzi, la Curtea de Apel Pitești s-a judecat contestația depusă de Ion Ștefan Toroabă cu privire la măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Argeș.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Ion Ștefan Toroabă, preot în vârstă de 42 de ani, este acuzat că ar fi lovit în mod intenționat cu mașina un bărbat care traversa regulamentar strada pe marcajul pietonal.

Curtea de Apel Pitești a admis contestația formulată de preot. Decizia este definitivă:

Citiți și: Soarta lui Ion Georgescu, decisă acum la Tribunalul Argeș!

„În temeiul art.425/1 alin.7 pct.2 lit. a) Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul Toroabă Ion Ștefan, aflat în arestul IPJ Argeș, împotriva încheierii penale nr. 154 din 2 octombrie 2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 5414/109/2019.

Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: În baza art.227 alin.1 C.p.p. comb. cu art.202 alin.1 şi 3 C.p.p., respinge, ca neîntemeiată, propunerea nr.367/P/2019 din data de 2.10.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. În baza art.227 alin.2 C.p.p. comb. cu art.218 C.p.p., dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 octombrie 2019.

În baza dispoziţiilor art.221 alin.1 Cod procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în municipiul Pitești, strada Dârzul, nr.29, județul Argeș, fără permisiunea organului judiciar competent.

În temeiul dispoziţiilor art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul Toroabă Ion Ștefan va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată Duța Constantin Cosmin sau membrii de familie ai acesteia şi cu martorii din cauză.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Toroabă Ion Ștefan de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 61/UP/02.10.2019 emis în baza încheierii nr. 154 din 02.10.2019 a Tribunalului Argeş în dosarul nr.5414/109/2019, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.221 alin.4 Cod procedură penală. Pune în vedere inculpatului drepturile la care se referă art.218 alin.4 şi art.221 alin.6 Cod procedură penală. Stabileşte ca autoritate pentru supravegherea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu IPJ Argeş şi Poliţia Municipiului Piteşti prin serviciul specializat.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu astăzi, 8 octombrie 2019, ora 12, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”.

Amintim că marți, 1 octombrie 2019, în urma unui conflict spontan, preotul, aflat la volanul unui autoturism, ar fi lovit în mod intenționat cu mașina un bărbat de 33 de ani care traversa strada pe marcajul pietonal în intersecția semaforizată dintre bulevardul I.C. Brătianu și Calea București din centrul Piteștiului.

Ion Ștefan Toroabă este preot la o biserică de pe strada Calea Câmpulung din Pitești, în apropiere de Mărăcineni. Amănunte, AICI.

Pentru infracțiunea de tentativă de omor, pedeapsa este cuprinsă între 5 și 10 ani de închisoare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90