New Profesional Consult 930 x 122

penitenciar

PROTESTE LA PUȘCĂRIE. CE S-A ANUNȚAT

Protest la pușcărie. Ce s-a anunțat. La începutul acestei luni, sindicaliștii au anunțat că angajații din penitenciare nu vor mai face ore suplimentare și nici nu vor mai îndeplini alte atribuţii de serviciu cu excepția celor specifice funcţiilor ocupate.

Citiți și: Pitești. Nici nu bănuiți ce se ascunde în această clădire!

Printre altele, protestele angajatilor din penitenciare erau motivate de faptul că Guvernul României refuză să facă investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, blochează concursurile de ocupare a funcţiilor vacante și adoptă legi care restrâng drepturi salariale şi scad pensii (detalii, AICI).

Astăzi, Mihai Tudose le-a promis sindicaliştilor că majorarea de până la 15% va fi acordată şi personalului din penitenciare şi şi-a dat acordul pentru modificarea statutului agenţilor şi ofiţerilor din penitenciare, inclusiv în ceea ce priveşte adoptarea denumirii de „poliţişti de penitenciare”, scrie Mediafax.

Citiți și: Decizie majoră la Tribunalul Argeș. Se întâmplă de mâine!

Totodată, premierul a dispus că ministerul Justiţiei să pregătească o propunere referitoare la suplimentarea numărului de funcţii pentru sistemul administraţiei penitenciare şi a unui memorandum prin care să fie continuată ocuparea prin concurs a funcţiilor vacante, conform ursei citate.

Sindicaliştii au mai cerut ca bugetul penitenciarelor să nu fie redus şi să se asigure resurse pentru modernizarea acestuia, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Urmează ca, după o discuţie cu ministrul Finanţelor, să fie luată o decizie. (Sursă: Mediafax.ro, Titlu și editare: ePitești, Foto: Penitenciarul Mioveni)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3