Donaris 930 x 122

adrian macovei

ROMÂNIA, SCANDALIZATĂ. CE SPUN AUTORITĂȚILE DIN PITEȘTI SESIZATE

România, scandalizată. Ce spun autoritățile din Pitești sesizate. Parada care a precedat deschiderea oficială a ediției 2018 a Simfoniei Lalelelor a provocat revoltă. Printre cei indignați se numără filosoful Mihai Șova și actrița Oana Pellea (detalii, AICI).

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Cel mai mult a șocat imaginea fetiței în vârstă de 3 ani pusă de profesoara ei de gimnastică să stea în cap pe plăcile de granit din Piața Primăriei Pitești.

Ulterior, pe o rețea de socializare a fost publicată o petiție pe adresa Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, a Poliției Argeș și a Inspectoratului Școlar Județean Argeș (petiția poate fi citită AICI). ePitești a luat legătura cu cele trei instituții nominalizate.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Din partea Poliției Argeș, Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al instituției, ne-a precizat: ”Am primit mai multe petiții în legătură cu copiii care au participat la „parada florilor”, cu fetița care a făcut respectivul exercițiu. Vom face verificări. Dacă se va constata că au fost săvârșite fapte de natură penală, vom demara o anchetă. Este prematur, însă, să vorbim despre măsuri care s-ar putea lua.”

L-am contactat și pe Adrian Macovei, directorul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Întrebat care este poziția instituției pe care o coordonează, dacă a fost încălcat sau nu vreun drept al copiilor prezenți la paradă, în special al fetiței de 3 ani, Macovei a declarat pentru ePitești că ”în acest moment nu pot să mă pronunț. Nu știu în ce context a avut loc exercițiul respectiv, dacă fetița a fost însoțită de un părinte sau reprezentant legal. În situația în care reprezentanții copilului, dar și ai celorlalți copii participanți la paradă și-au dat acordul, nu este nicio problemă.

Ne vom consulta și cu Autoritatea (n.r. – Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție). Trebuie să ținem cont de faptul că nu este singurul eveniment de genul acesta la care copiii au participat de-a lungul timpului.”

”Am primit mai multe petiții, în jur de 20 – 30, petiții care au același conținut și care ni se adresează atât nouă, cât și Inspectoratului Școlar și Inspectoratului de Poliție. Vom lua legătura cu cele două instituții și vom vedea. Este prematur să spun mai multe lucruri.”, ne-a mai declarat Adrian Macovei.

Am vorbit și cu Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al județului Argeș: ”Am primit astăzi mai multe petiții, cu același conținut, cu aceleași trimiteri către litere de lege. Cred că este rea-voință în conținutul petiției să indice ideea unei manifestări în sfera politicului, pe care nu am intenționat-o. Simfonia Lalelelor, inclusiv parada, este un eveniment dedicat piteștenilor, argeșenilor. Trebuie să ne mândrim cu această manifestare, nu să ne legăm de unele situații – cum a fost cea cu fetița – și să se facă tam-tam la nivel local și național.”

De asemenea, strict în ceea ce privește modul în care s-a desfășurat exercițiul fetiței de 3 ani, Dumitru Tudosoiu ne-a precizat că micuța face parte dintr-un grup sportiv privat. ”Tot ce a făcut doamna profesor, doamna antrenor de la respectivul grup sportiv privat, a fost gândirea dumneaei.

Am înțeles, între timp, că echipa de gimnastică a câștigat mai multe campionate, poate a vrut să promoveze activitatea echipei, să o facă remarcată, poate s-a gândit că este o modalitate de promovare. Exercițiul respectiv a fost un moment aplicat pe educație fizică și performanță. Selecția în gimnastică se face de la vârsta de 3 ani.

Strict profesional, doamna a greșit că nu ne-a cerut o saltea, 2 sau 3 pentru ca fetița să își desfășoare activitatea în siguranță sau putea să vină cu echipament adecvat. Exercițiul respctiv nu se făcea efectiv pe ciment. Greșeala trebuie să și-o asume cineva.”

Dumitru Tudosoiu a încheiat prin a ne spune că ”nu se poate mânji o manifestare pentru care s-a muncit cel puțin 2 luni și pentru care s-au alocat fonduri”, că își dorește ca Simfonia Lalelelor să se organizeze și pe viitor și ca ”noi, Inspectoratul Școlar, să fim în continuare parteneri.” (Sursă foto 1 fetiță: recorder.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90