930X122 MAIA

caz umanitar

SĂ O SALVĂM PE CRISTINA! CONCERT UMANITAR LA FILARMONICĂ

Să o salvăm pe Cristina! Concert Umanitar la Filarmonică. Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Vivaldi, Bach şi Mozart.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Florin Totan, revin, ca solişti, violoniştii Meda Stanciu şi Florin Ionescu-Galaţi. În program: A. Vivaldi – Concert pentru două viori şi orchestră, J. S. Bach – Concert pentru două viori şi orchestră şi Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 41 în Do major, Jupiter, KV 551.

Filarmonica Pitești informează că scopul concertului este unul umanitar pentru salvarea vieţii tinerei mămici Cristina Manea, în vârstă de 23 de ani, diagnosticată cu cancer după ce a născut. Amănunte, AICI.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

”Născut într-o familie de muzicieni, Florin Totan studiază arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, perfecţionându-se ulterior prin cursuri de măiestrie cu Sergiu Celibidache la München şi Mainz, F. Ferrara la Siena şi R. Schumacher la Berlin şi Paris. Este câştigătorul unor concursuri internaţionale de gen din Austria şi Germania. Întreprinde turnee concertistice în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia, S.U.A.,  conducând renumite orchestre. Participă la festivalurile internaţionale din Paris, Avignon, Bergamo ş.a. Totodată, maestrul Florin Totan predă în Spania, Italia, Portugalia, S.U.A., Brazilia, Anglia şi Franţa. Din ianuarie 2000 este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. A mai condus orchestra Filarmonicii Piteşti în stagiunile trecute.

Violonista Meda Stanciu s-a născut la Râmnicu Vâlcea, oraş în care a absolvit „Şcoala de Muzică şi Arte Plastice”. Şi-a finalizat studiile muzicale la Liceul de Artă din Craiova şi le-a desăvârşit la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, unde l-a avut ca mentor pe maestrul Ştefan Ruha. După absolvirea facultăţii este angajată ca violonistă la Filarmonica „Ion Dumitrescu Râmnicu Vâlcea, iar din puţin mai târziu, în urma unui concurs, devine concert-maestru al filarmonicii vâlcene. Este apreciată pentru calitatea actului interpetativ atât ca solistă, cât şi în orchestră, de soliştii şi dirijorii invitaţi. A întreprins numeroase turnee în: Spania, Italia, Franţa, Germania, Elveţia, America etc. A fost remarcată pentru interpretarea „Simfoniei spaniole” de E. Lalo şi a numeroaselor concerte cu filarmonicile din Bacău, Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Piteşti. În prezent este directoarea filarmonicii din Râmnicu-Vâlcea.

Fiul muzicianului şi dirijorului Ilarion Ionescu-Galaţi, Florin Ionescu-Galaţi începe, cu tatăl său, la patru ani, studiul viorii, şase ani mai târziu debutând, ca solist, în faţa Orchestrei Naţionale Radio. Absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ştefan Gheorghiu, colaborează cu toate orchestrele din România. Câştigător al concursurilor din Elveţia, Italia, Cehoslovacia, România, violonistul concertează în săli celebre din întreaga lume, colaborând cu muzicieni de prestigiu ca Horia Andreescu şi Iosif Conta. În 1982 începe cariera internaţională cântând cu orchestre din SUA, Canada, Elveţia, Grecia, Turcia, Austria, Franţa. Din 1993 este solist al Filarmonicii de Stat din Braşov.”, transmite Filarmonica Pitești, prin intermediul managerului Jean Dumitrașcu.

Vă reamintim, toți cei care doresc să ajute, pot dona în următoarele conturi, în lei sau în euro:

CONT LEI: RO80RZBR0000060018026985 – deschis la Raiffeisen Bank Pitești/ titular: Manea Mariana
CONT EURO: RO79RZBR0000060019757580 – deschis la Raiffeisen Bank Pitești/ titular: Manea Mariana 

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3