New Profesional Consult 930 x 122

avocado

6 ALIMENTE CARE TE FERESC DE CELE MAI CRUNTE BOLI

Știm cu toții că cel mai bine este să previi, decât să tratezi. Cel mai simplu mod prin care poate fi prevenit cancerul, infarctul sau accidentul vascular cerebral este să incluzi în dietă anumite fructe și semințe.

Citiți și: 6 ALIMENTE PENTRU O TALIE SUBȚIRE

Vișine

Conțin un nivel crescut de antioxidanți și au efect anti inflamator. Ele ajută la recuperarea după exercițiile fizice, ameliorând febra musculară, inflamația și slăbiciunea și te ajută să dormi mai bine.

Avocado

Este o sursă importantă de grăsimi sănătoase mononesaturate, care scad colesterolul rău și reduc riscul infarctului și accidentului cerebral vascular. Rezultatele unui studiu recent arată că prin combinarea unei diete cu conținut moderat de grăsimi cu un avocado pe zi va fi redus nivelul colesterolului rău, mai eficient decât o dietă săracă în grăsimi fără avocado.

Merișoare

După cum mulți știu, merișorul a fost folosit de mulți ani ca remediu împotriva infecțiilor tractului urinar. Studiile au demonstrat că merișoarele au și alte beneficii: îmbunătățesc sănătatea inimii, ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer și combat infecțiile. ,,De vină” pentru toate aceste beneficii sunt polifenolii prezenți în merișoare. Acești compuși au calități antioxidante, anti inflamatorii și antimicrobiene.

Afine

Cu un nivel crescut de antioxidanți, vitamine și minerale, afinele au o mulțime de beneficii pentru sănătate, printre care: prevenirea bolilor de inimă și cancerului, stimularea creierului și îmbunătățirea vederii. Dacă nu e de ajuns, anumite studii au demonstrat că antioxidanții din afine întârzie îmbătrânirea, mai eficient decât toate cremele și loțiunile anti îmbătrânire.

Semințe de dovleac

Au calități nutriționale excelente, datorită conținutului de proteine, fibre, magneziu, fosfor și zinc, esențiale pentru imunitate, creșterea și înmulțirea celulelor și menținerea sănătății ochilor și a pielii. Un pumn din aceste semințe poate fi o gustare plină de nutrienți.

Semințe de chia

Au câștigat din ce în ce mai multă popularitate în ultimul timp, datorită nutrienților pe care îi conține și a conținutului slab de calorii. Încărcate cu antioxidanți, fibre solubile și minerale, semințele de chia sunt, de asemenea, o sursă importantă de omega 3. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90