Donaris 930 x 122

hepatita b

8 VACCINURI OBLIGATORII. AMENDĂ URIAȘĂ PENTRU PĂRINȚI

8 vaccinuri obligatorii. Amendă uriașă pentru părinți. 8 vaccinuri vor fi obligatorii pentru copii înainte de înscrierea într-o colectivitate școlară, potrivit proiectului de lege al vaccinării realizat de Ministerul Sănătății.

Citiți și: Alertă în sistemul medical! Sunt tot mai multe cazuri

Este vorba de vaccinurile împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatitei B.

Conform documentului citat, părinții sau tutorele copilului vor avea, totuși, posibilitatea să refuze vaccinarea, dar prin asumarea scrisă a refuzului.

Citiți și: Alertă medicală la nivel național. Ce se întâmplă acum în Argeș

Dacă sunt convocați în acest sens, și părinții care refuză vaccinarea vor trebuie să se prezinte în fața unei comisii județene pentru consiliere (comisie care va încerca să-i convingă de utilitatea vaccinării). În cazul în care vor refuza să vină la convocare, aceștia vor risca o amendă de până la 10.000 de lei.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3