EcoMoto 930×122

cancer

ALARMANT! CANCERUL DE COL UTERIN FACE RAVAGII

Cancerul de col uterin face ravagii. Institutul Național de Sănătate Publică și MSD România au lansat campania națională “Protejează-i aripile!”. Este cel mai amplu demers din ultimii ani pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în țara noastră.

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Cu ocazia lansării (foto), au fost prezentate rezultatele studiului independent “Atitudini și comportamente în prevenția cancerului de col uterin în România”. Datele sunt alarmante:

-1 din 10 femei din România nu a fost la niciun control medical de rutină în ultimii 10 ani

Citiți și: Să-l salvăm pe Augustin! O poveste care TREBUIE să aibă un final fericit!

-11% dintre românce nu și-au făcut niciun set de analize de sânge de rutină în ultimii 10 ani, iar 4 din 10 femei și-au făcut doar o singură dată în ultimii 3 ani

-86% dintre românce au auzit de cancerul de col uterin, dar mai bine de jumătate dintre ele nu asociază aceasta boală cu infecția persistentă cu virusul HPV

-68% dintre femeile din România nu au auzit de infecția cu virusul HPV

-7 din 10 românce nu și-au făcut în ultimii 3 ani niciun test pentru depistarea leziunilor precanceroase sau pentru depistarea HPV.

Potrivit specialiștilor, cancerul de col uterin este principala cauză de deces în rândul româncelor cu vârste între 15 și 44 de ani. Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că România se afla pe primul loc în Europa ca rată a mortalității provocată de această boală, riscul fiind de 3 ori mai mare la noi în ţară decât media europeană.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3