EcoMoto 930×122

cantacuzino

ALERTĂ! BACTERIA E.COLI, LA MEMBRII UNEI FAMILII DIN ARGEȘ

3 dintre cele 4 probe coprobacteriologice recoltate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş de la membrii familiei fetiţei din Pitești diagnosticate cu sindrom hemolitic uremic (SHU) şi de la familia care le furniza lapte au rezultate pozitive la E.coli verotoxină.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Directorul DSP Argeş, Sorina Hon­­­­ţaru, a declarat astăzi corespondentului MEDIAFAX că Institutul „Can­­tacuzino” din București a transmis rezultatele analizelor coprobacteriologice prelevate de Direcţia de Sănătate Publică Argeş în ca­zul fetiţei de un an şi 8 luni cu sindrom hemolitic uremic (SHU). Astfel, dintre cele 4 pro­be prelevate de la membrii familiei copilului şi de la familia care le furniza laptele 3 au rezultate pozitive la E.coli verotoxină. După aflarea rezultatelor reprezentanţii DSP Argeş au a­nun­ţat Mi­­nis­­terul Să­nătăţii şi Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeş, astfel încât ancheta epidemiologică va fi extinsă.

Reprezentanţii DSVSA Argeş au recoltat şi ei probe de iaurt natural ecologic din frigiderul familiei din Piteşti, probe de lapte fiert din frigider, lapte crud achiziţionat de la o familie din Topoloveni de către tatăl micuţei (de unde se aprovizionau şi înainte ca fetiţa să se îmbolnăvească), precum şi probe de apă de la robinet din Piteşti şi gospodăria din Topoloveni și apă de la un izvor public din Piteşti de la care familia se aproviziona pentru spălarea zarzavaturilor folosite în alimentaţie.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Toate aceste probe recoltate au fost trimise la Bucureşti la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), iar rezultatele au ieșit negative.

Fetiţa de un an şi 8 luni din Pitești a fost transferată vineri, 13 mai 2016, la Bucureşti, după ce a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, acolo unde a stat cel mult o oră. „Debutul a fost undeva pe data de 11 mai şi prezentarea la Pediatrie pe 13, când a şi fost transferată la Bucureşti. Prezenta scaune diareice. S-a înmulţit numărul scaunelor şi la prezentarea la Spitalul de Pediatrie copilul avea şi deshidratare.”, declara la timpul respectiv directorul adjunct al DSP Argeş, Adrian Stoica. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3