Donaris 930 x 122

mioveni

AȘA CEVA NU S-A MAI VĂZUT ÎN ARGEȘ: „SPITALUL DE 5 STELE”

„Spitalul de 5 stele”. După cum bine știți, în orașul argeșean Mioveni se construiește un nou spital, modern, la standarde europene. Construirea unui spital în România, cu atât mai mult în județul Argeș, este o inițiativă excepțională, pe care ePitești o salută.

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Iată câteva date interesante despre viitorul nou spital, date care ne-au fost puse la dispoziție de Primăria Mioveni:

-Spitalul va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.290 de mp, la construirea lui fiind folosite 13.000 de tone de beton turnat şi 1.400 de tone de armătură.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

-Clădirea va avea adăpost antiatomic pentru 100 de persoane.

-Spitalul va avea 11 căi de evacuare, dintre care 4 la subsol. În caz de incendiu, s-ar asigura evacuarea tuturor persoanelor din clădire.

-Spitalul va avea două generatoare şi 2 UPS-uri, care ar asigura funcţionarea pentru 48 de ore în situație de avarie. Practic, trecerea de la sistemul energetic public la sistemul auxiliar de alimentare cu energie electrică s-ar face într-o fracţiune de secundă, astfel încât medicii să îşi desfăşoare activitatea fără întrerupere.

-Va avea o cameră specială de decontaminare.

-În viitorul spital din Mioveni va fi imposibilă dezvoltarea infecţiilor intraspitaliceşti. Personalul va trece prin filtre dotate, printre altele, cu vestiare şi duşuri. Cei care vor transporta echipament infestat vor circula pe trasee separate de cei care vor transporta material sterilizat. Toate secţiile vor fi separate prin uşi dotate cu dispozitive de control acces. Întreg controlul accesului va fi monitorizat video, iar fiecare secţie va avea propriul său filtru.

-Pe acoperişul spitalului vor fi amplasate panouri solare de 150 de KW, care vor asigura 25% din necesarul pentru încălzirea apei.

-Aparatura va fi şi ea una de top: de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă.

Lucrările la viitorul nou spital, amplasat în zona actualului Spital Orăşenesc „Sfântul Spiridon”, ar urma să fie gata la sfârşitul  anului 2018.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90