EcoMoto 930×122

apa

ATENȚIE! IZVOARE ÎNCHISE ÎN PITEȘTI ȘI BUDEASA

Instituția Prefectului de Argeș, SINGURA INSTITUȚIE care știe să comunice public pe această temă, a anunțat în urmă cu puțin timp situația izvoarelor de apă din Pitești și comuna Budeasa.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

„Urmare probelor de apă prelevate de la izvoarele publice din municipiul Pitești, săptămâna trecută Direcția de Sănătate Publică a cerut Administrației Domeniului Public din Pitești să închidă un număr de 4 izvoare publice (foraje) din municipiu situate în Prundu Parc, Mărășești, Piața Războieni și Trivale (bulevardul Libertății – blocul D1), lucru care s-a și întâmplat.

Acest fapt se impunea întrucât s-au observat în ultima vreme tendințe de creștere a concentrației de amoniu peste limita admisă de legea apei potabile.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Totodată, municipalității din Pitești i s-a solicitat să inscripționeze și celelalte izvoare cu mențiunea “APĂ NEPOTABILĂ – CONCENTRAȚIA DE AMONIU DEPĂȘEȘTE MAXIMA ADMISĂ – CEILALȚI PARAMETRII SE ÎNCADREAZĂ ÎN VALORILE STABILITE DE LEGE”. Aceste izvoare rămân sub monitorizare, iar în situația creșterii de concentrații de amoniu urmează ca și acestea să fie închise. În continuare, Administrația Domeniului Public Pitești are obligația ca într-o lună să prezinte un plan de măsuri privind reducerea cantității de amoniu la valorile stabilite de legea apei potabile.

Și la Budeasa la izvorul din vecinătatea Primăriei, în urma analizelor realizate, s-a identificat prezență de bacteria E.coli, iar la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Primăria comunei Budeasa a închis acest izvor.”, anunță Instituția Prefectului.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3