SMART KIDS 930X122

oms

AVIZ AMATORILOR: ȚIGĂRILE ELECTRONICE, PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat în această săptămână interzicerea vânzării de țigări electronice către minori. Motivul? Potrivit OMS, consumul acestora ar presupune ,,amenințări grave’’ la adresa sănătății adolescenților.

Citiți și: Oficial! Acești români NU trebuie să plătească contribuția la Sănătate în 2024

Experții s-au pronunțat și pentru interzicerea țigărilor electronice în spațiile publice închise, ,,cel puțin până când se va dovedi că vaporii emanați nu sunt periculoși pentru persoanele din jur’’, se arată în documentul publicat de OMS. Probele existente arată că țigările electronice ,,nu sunt doar vapori emanați în aer’’, cum spun adesea producătorii, notează Organizația Mondială a Sănătății. Folosirea lor reprezintă o amenințare gravă pentru adolescenți și pentru femeile însărcinate, avertizează experții. Conform OMS, există probe suficiente în ceea ce privește consecințele negative pe termen lung pe care le are fumatul de țigări electronice asupra dezvoltării creierului.

Recomandările au fost publicate de Organizația Mondială a Sănătății în perspectiva sesiunii Conferinței ministeriale a statelor părți la convenția cadru privind lupta împotriva tutunului, sesiune care va avea loc în perioada 13-18 octombrie în capitala Federației Ruse, Moscova. (Sursă: doctorulzilei.ro, foto: zf.ro)

Citiți și: Se anunță o nouă grevă! „Suntem epuizați!”

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90