Donaris 930 x 122

angajati

BOMBĂ! PRESĂ: ANGAJAȚI AI FABRICII BRĂDET, DEPISTAȚI CU E.COLI!

Răsturnare de situație pentru producătorul de lactate Brădet, devenit celebru în scandalul contaminărilor cu E.coli.

Săptămâna trecută Institutul „Cantacuzino” a anunțat că rezultatul final al analizelor pe care le-a efectuat arată că tulpinile de E.coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) nu sunt identice cu cele găsite în brânza produsă la Brădet.

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

Cu toate acestea, documente obținute în exclusivitate de Ziare.com arată că în analizele recoltate de la 7 angajați ai fabricii a fost depistat E.coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezintă ambele gene vtx (vtx 1 și vtx 2), verotoxina care provoacă apariția SHU.

Rezultatele sunt precizate în adresa cu numărul 1.435 din 11 martie 2016 trimisă de Direcția de Sănătate Publică Argeș către Prefectura Argeș. (Sursa: http://www.ziare.com/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

Citiți și: 10 zile libere în plus pentru toți angajații. S-a dat lege

UPDATE: ePitești a încercat să ia legătura cu dr. Sorina Honțaru, șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, dar ea nu a răspuns apelurilor noastre telefonice. Mai mult noroc au avut colegii noștri de la Mediafax, care au reușit să vorbească cu Honțaru. „Direcţia de Sănătate Publică Argeş confirmă prezenţa bacteriei E.coli patogen având gena verotoxină, care provoacă apariţia SHU, la 3 dintre angajaţii societăţii Brădet şi la un angajat de la firma care furniza laptele. Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş, a declarat pentru Mediafax că a fost identificată bacteria E.coli patogen având gena verotoxină, care provoacă apariţia SHU, la 3 dintre angajaţii societăţii Brădet. Aceleaşi rezultate au ieşit pozitive şi în cazul unui angajat al firmei care furniza laptele pentru Brădet. „Am informat Prefectura, am informat Ministerul Sănătăţii şi pe toată lumea legat de rezultate. Aceasta este procedura.”, a declarat Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş, pentru Mediafax.

Contactat telefonic de ePitești, prefectul județului Argeș, Cristian Soare, confirmă că pe 11 martie 2016 a primit adresa de la DSP Argeș obținută în exclusivitate de Ziare.com.

În adresa respectivă DSP Argeș precizează: „Prin prezenta vă informăm asupra rezultatelor microbiologice la probele de materii fecale provenind de la personalul angajat al SC Brădet SRL și de la SC Agrostar Farmex SRL (n.r. – firmă furnizoare de lapte pentru SC Brădet SRL) și asupra rezultatelor la produsele lactate analizate la Centrul Național pentru Încercarea și Expertizarea Produselor Larex, în urma cărora s-au format concluzii și s-au luat măsuri:

-Pentru probele de la SC Brădet SRL:

Dintre cele 19 probe de coproculturi, 7 au fost pozitive pentru cel puțin unul dintre tipurile de E.coli patogen. Trei dintre probele pozitive au prezentat genele vtx (două probe pozitive pt vtx 2, o probă pozitivă pt vtx 1), ceea ce este sugestiv pentru prezența de E.coli VTEC în materialele fecale.

-Pentru probele de la Agrostar Farmex SRL:

Dintre cele 7 probe de coproculturi, un număr de două au fost pozitive pentru cel puțin unul dintre tipurile de E.coli patogen. Una dintre probele pozitive a prezentat ambele gene vtx (vtx 1 și vtx 2), ceea ce este sugestiv pentru prezența de E.coli VTEC în materialele fecale.”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90