Donaris 930 x 122

cancer

CANCERUL FACE RAVAGII ÎN ARGEȘ

Cancerul face ravagii în Argeș. La Primăria Mioveni a avut loc astăzi o acţiune în cadrul campaniei “Noi putem! Eu pot! (We can! I can!)”, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, marcată în ţara noastră în fiecare an pe 4 februarie.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Afectând, deopotrivă, femei și bărbați, tineri și vârstnici, cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. Cancerul la plămân, stomac, colon, ficat, sân și col uterin provoacă aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial.

Potrivit dr. Eliza Lupu, specialist la Direcţia de Sănătate Publică, anul trecut în Argeș au fost înregistrate peste 17.000 de cazuri de cancer. Potrivit sursei citate, consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă și lipsa activității fizice sunt principalii factori de risc ai acestei boli.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Persoanele prezente au primit materiale informative. Campania de informare va continua în orașul Mioveni pe tot parcursul lunii februarie. Evenimentul de astăzi a fost organizat de Primăria Mioveni, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3