Donaris 930 x 122

card

CE SE VA ÎNTÂMPLA CU CARDUL DE SĂNĂTATE

Ce se va întâmpla cu cardul de sănătate. Dacă proiectul cu privire la introducerea cărții electronice de identitate se va concretiza, va exista o perioadă de tranziţie, în care vor circula ambele documente. Adică în paralel, și cartea electronică de identitate, și actualul card de sănătate.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

„Unificarea cardulului de sănătate cu cardul de identitate era prevăzută de legea 95/2006. Nu este vorba de vreo schimbare de direcţie, ci se pun în practică prevederile acelei legi. La momentul respectiv nu s-a putut merge din motive tehnice pe un document unificat, de aceea s-a prevăzut că undeva în viitor se va face acest lucru, ceea ce acum se face.

Cardurile actuale, care au valabilitate de 5 ani, rămân în vigoare. Deci va fi o perioadă de tranziţie, în care vor circula ambele documente.

Citiți și: Poți să scoți bani de pe card, chiar dacă soldul este ZERO!

Din punct de vedere economic, este o eficientizare de costuri. În acelaşi document va fi inclus şi cipul cu informaţii care sunt incluse acum pe card. Nu ştiu să vă spun dacă va fi în acelaşi cip cu datele personale pe buletin sau dacă vor fi două cipuri în acelaşi suport de plastic.”, precizează pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Augustus Costache.

Amintim că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a adus în dezbatere publică un proiect de lege pentru punerea în circulaţie a unui nou document de identificare: cartea electronică de identitate. Potrivit proiectului, carte electronică de identitate vor avea şi minorii, ea urmând să înlocuiască şi cardul de sănătate. Amănunte, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90