Donaris 930 x 122

ceapa

CEAPA PREVINE INFARCTUL ȘI CREȘTE DENSITATEA OASELOR

Ceapa este bogată în sulf, responsabil pentru mirosul înţepător, și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Citiți și: Detalii exclusive: Ultima călătorie! Cine este cel care a făcut infarct la volan și a murit

Beneficii cardiovasculare

Specialiştii au demonstrat că substanţele sulfurice din ceapă prezintă proprietăţi anticoagulante şi previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol şi de trigliceride din sânge, îmbunătăţind funcţionarea membranei celulare a globulelor roşii. Printre beneficiile consumului de ceapă se numără şi prevenirea infarctului, datorită conţinutului foarte mare de flavonoide.

Citiți și: Tragedie într-o familie din Pitești! Șofer de TIR mort pe Autostradă în Spania!

Beneficii pentru sistemul osos

Studiile au arătat că includerea cepei în dieta de zi cu zi creşte densitatea oaselor şi poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauză, care se confruntă cu o scădere a densităţii osoase. S-a demonstrat, de asemenea, că femeile care au trecut de vârsta menopauzei au un risc mai mic de fractură de şold dacă includ ceapa în dieta lor zilnică. Densitatea osoasă a femeilor în vârstă care consumă ceapă zilnic este mult mai bună decât în cazul celor care consumă ceapă doar o dată pe lună sau mai rar. Ceapa contribuie substanţial la sănătatea ţesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90