930×122 CAPRA 5

clinica dentară dr. vuță

CLINICA DR. VUȚĂ: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE IMPLANTUL DENTAR

Mulți oameni își pun întrebări atunci când vine vorba de implantul dentar. Specialistul Mircea Vuță de la Clinica dentară Dr. Vuţă Iulia/Mircea (Adresă: Piteşti, strada Exercitiu, blocul D 20, scara B, apartamentul 1. Număr de telefon: 0720.378.882) vă răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de implantul dentar.

Citiți și: CLINICA DR. VUȚĂ: TRATAMENTELE STOMATOLOGICE ÎN TIMPUL SARCINII

1.Ce trebuie să știi despre implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din aliaje biocompatibile care se introduce în os, având rolul de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. El va ține loc de rădăcină, urmând ca pe acest suport artificial să se realizeze coroana dentară definitivă.

2.Este dureroasă procedura?

Cu siguranță, nu, făcându-se sub anestezie locală de cele mai multe ori. Pacientul este conștient pe toata durata intervenției și poate comunica cu medicul.

3.Cine este candidatul ideal?

Toți pacienții pot beneficia de inserarea implanturilor dacă au peste 19 ani (vârsta la care creșterea osoasă este finalizată).

4.Ce investigatii trebuie făcute înainte de implant?

Analize de sânge-hemoleucogramă, glicemie, VSH, timpi de sângerare, CT- pentru a stabili oferta osoasă a pacientului, dimensiunea implantului care va fi folosit și axul optim de inserare.

5.Care sunt etapele inserarii implantului

-etapa chirurgicală (inserarea implantului care va deveni rădacina artificială – durează ca procedură 30 de minute);

-etapa protetică (are loc la 4-6 luni distanță față de prima etapă, fiindcă este necesar ca implantul să se integreze osos). În această etapă, implantul va fi descoperit și se va realiza lucrarea definitivă propriu-zisă.

6.Ce trebuie făcut dupa inserarea implantului

Ca după orice fel de intervenție chirurgicală, pacientului i se vor da indicații cu privire la regimul alimentar pentru perioada următoare. În mare parte, va trebui să aibă un regim alimentar corespunzător (dietă moale și la temperatura camerei), să evite activitățile fizice, băuturile alcoolice și tutunul pe cât posibil.

Nu în ultimul rând, i se vor administra antibiotice și anti-inflamatoare pe o perioadă de 7-10 zile. Acesta va clăti gura cu soluții orale specifice, pentru a putea menține o igienă dentară adecvată în perioada de vindecare. Igiena bucală este esențială în postoperator.

Pentru informatii suplimentare, dar și pentru stabilirea unei programări, nu ezitați să luați legătura cu medicul stomatolog Mircea Vuță de la Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea (Adresă: Piteşti, strada Exercitiu, blocul D 20, scara B, apartamentul 1. Număr de telefon: 0720.378.882). 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90