Donaris 930 x 122

romi

CONSULTAȚII MEDICALE GRATUITE PENTRU ROMII DIN ȘTEFĂNEȘTI – CITEȘTE DIAGNOSTICELE!

Argeșenii de etnie romă care locuiesc în zonele Blocuri și Valea Mare din orașul Ștefănești (de lângă Pitești) au beneficiat la sfârșitul acestei luni de consultații medicale gratuite. Consultațiile, oferite de un doctor și două asistente medicale de la o clinică din Pitești, au constat în testarea sănătății plămânilor și în verificarea tensiunii arteriale. În plus, copiii au avut parte și de un consult al căilor respiratorii.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Câteva zeci de persoane au fost depistate cu infecții respiratorii, 6 cu hipertensiune, 3 cu bronșite, 2 cu colică biliară și una cu astm. Persoanele respective fie au primit rețete cu tratamentul medicamentos necesar, fie au fost îndrumate către medicii de familie, pentru ca aceștia să le dea trimitere pentru doctorii de specialitate.

Toate consultațiile au făcut parte dintr-o campanie de sănătate pe care Primăria Ștefănești o derulează din anul 2013 în rândul populației de etnie romă din oraș. În baza unui proiect al Primăriei, campania este finanțată de Agenția Națională pentru Romi cu 50.000 de lei. Până acum au beneficiat de consultații medicale gratuite 659 de etnici romi, copii, bătrâni și femei (în special mame tinere): colesterol total, glicemie, TGO, TGP, hemoleucogramă completă, măsurare tensiune arterială și electrocardiogramă. Campania va continua și anul viitor în zonele Zăvoiul Mare, Zăvoiul Mic și Golești.

Citiți și: Incendiu puternic la o fabrică din Ștefănești!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3