New Profesional Consult 930 x 122

bebelusi

CRIZA VACCINURILOR. SITUAŢIA E DISPERATĂ

Criza vaccinurilor. Situaţia a e disperată.

Citiți și: Criză de carburant! Lovitură puternică pentru șoferi

Ministerul Sănătăţii este incapabil să asigure stocul de vaccinuri obligatorii pentru bebeluşi, iar specialiştii atrag atenţia că s-a dat peste cap toată schema de imunizare.

Vaccinul hexavalent lipseşte în cabinete din toată ţara,  încă din mai fiind subliniată de altfel lipsa acestui vaccin din stocul Direcţiei pentru Sănătate Publică Alba, Argeş, Cluj, Timiş, Suceava, Olt sau Dolj.

Citiți și: Darul vieții de Crăciun: Patru nou-născuți la Spitalul Județean din Pitești

Vaccinul hexavalent oferă protecţie împo­triva a şase boli periculoase, respectiv difterie, tetanos, tuse convulsivă (pertussis), infecţii cu Haemophilus influenzae tip B, hepatita B şi poliomielită, şi se face în trei doze (două, patru şi 11 luni) la bebeluşi.

Ministerul Să­nă­tăţii a reziliat la final de august contractul cu dis­tribuitorul Polisano pentru vaccinul hexa­valent şi anunţa demararea în regim de ur­genţă a procedurilor pentru achiziţia vac­ci­nului. Mulţi părinţi au refuzat imunizarea cu aceste doze (omolog al vaccinului Hexacim destinat UE) pe fondul neîncrederii în acest produs.

(Foto: Adevărul.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90