NOR CURIER 930X122

maini

DE CE SĂ NU FOLOSEŞTI NICIODATĂ USCĂTOARELE DE MÂINI DIN TOALETE

Uscătoarele de mâini moderne promit să usucă mâinile în doar câteva secunde, dar împreună cu jetul de aer pe care îl suflă vin la pachet și milioane de bacterii care se împrăștie prin toată încăperea.

Citiți și: Spectaculos! Test pe primul sens giratoriu suspendat!

Cercetătorii au descoperit că acestea conțin de 27 de ori mai multe bacterii decât prosoapele de hârtie. Oamenii pleacă din toaletă cu 200 de milioane de bacterii pe fiecare mână. De pe mâini, bacteriile ajung pe încă cinci suprafețe sau la 14 alte persoane.

,,Când îți usuci mâinile cu ajutorul uscătorului dintr-o toaletă publică, poți împrăștia bacterii fără să-ți dai seama. De asemenea, poți să te umpli și tu de bacterii de pe mâinile altor persoane”, atrage atenția profesorul Mark Wilcox, de la University of Leeds’ School of Medicine.

Citiți și: NOILE TOALETE PUBLICE DIN PARCURILE TRIVALE, CRAIOVEI ȘI PRUNDU SUNT FUNCȚIONALE

Cercetarea a fost publicată în jurnalul Hospital Infection. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3