SMART KIDS 930X122

haos

DEZASTRU ÎN SPITALELE DIN ARGEŞ!

Situația spitalelor din județul Argeş lasă mult de dorit, este concluzia dezbaterilor din această dimineață din cadrul şedinței Comitetului de la Prefectură pentru persoanele vârstnice, ședință care a avut ca temă calitatea serviciilor medicale.

Citiți și: Oficial! Acești români NU trebuie să plătească contribuția la Sănătate în 2024

Conform unui raport al Direcției de Sănătate Publică, în perioada aprilie – mai 2016 în spitalele din Argeș au fost făcute controale în urma cărora s-au dat 13 amenzi, în valoare de 17.100 de lei. S-a decis şi suspendarea activității la laboratorul de analiză a sputei din Spitalul Orășenesc din Costeşti.

Oficial, cele mai mari deficiențe din spitalele din Argeș sunt următoarele: nu se asigură curățenia aşa cum ar trebui, nu sunt asigurate circuite funcționale, nu se asigură o dezinfecție eficientă, nu se asigură suprafața minimă pe pat (saloanele fiind supraaglomerate cu pacienți), nu se asigură apă caldă continuu, gradul de uzură a toaletelor este ridicat, toaletele sunt prea puține, în blocurile alimentare nu este curățenie, apele reziduale nu sunt evacuate, deşeurile citotoxice şi citostatice nu se colectează separat, iar etapele sterilizării nu se respectă.

Citiți și: Boala șpăgilor din spitale! În ce zone se dau mai multe ,,atenții” cadrelor medicale

În județul Argeş există 13 spitale, cu un număr total de 2.989 de paturi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90