930 x122 grota rece

Apa minerala

IATĂ CE EFECTE DĂUNĂTOARE ARE APA MINERALĂ

Apa minerală pare băutura răcoritoare perfectă pentru vară, însă ceea ce nu cunosc mulţi dintre consumatori este că aceasta îţi poate cauza eroziune dentare.

Citiți și: De abia acum s-a aflat ADEVĂRUL despre vaccinurile anti-COVID! „Este înfiorător!”

Dioxidul de carbon, care se află în compoziţia apei minerale, generează acid carbonic atunci când este dizolvat în apă. Mai mult, ph-ul apei minerale poate cauza o sensibilitate crescută a smalţului dinţilor, mai ales dacă adăugăm un element de aciditate apei, precum sucul de lămâie.

Pentru a minimiza contactul apei minerale cu dinţii, se recomandă consumul acesteia cu un pai. De asemenea, după ce am consumat apă minerală, ideal ar fi să aşteptăm 40 de minute până când ne putem spăla dinţii, pentru a permite salivei să remineralizeze smalţul.

Citiți și: IATĂ CE EFECT ARE O ŢIGARĂ FUMATĂ IMEDIAT DUPĂ MASĂ!

Bulele din apa minerală îţă umflă stomacul

Dioxidul de carbon din conţinutul apei minerale crează disconfort, flatulenţe şi îţi umflă stomacul. Trecând peste senzaţia de disconfort, aceste probleme pot cauza dureri, constipare şi diaree.

Dacă eşti consumator de apă minerală, ar trebui să ştii că unele companii producătoare de apă minerală adaugă atât de mult zahăr în conţinutul apei, cât ar adăuga într-o cola. Astfel că, dacă îi dai corpului zahăr, acesta va cere mai mult. Pe de altă parte, acidul pe care îl conţine apa potenţează papilele noastre gustative, care vor crea pofte şi ne vor schimba percepţia asupra gustului. (Foto: m.adevărul.ro)

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3