New Profesional Consult 930 x 122

dr. vuță

IMPLANT DENTAR SAU PUNTE DENTARĂ?

Foarte mulți ne întrebăm ce soluție să alegem atunci când vrem să înlocuim un dinte lipsă? Implant dentar sau punte dentară? Răspunsul avizat îl aflăm de la specialiștii Clinicii stomatologice Dr. Vuță Iulia/Mircea (Adresa: Piteşti, strada Exercitiu, bloc D 20, scara B, apartament 1. Telefon: 0723.454.680). 

Citiți și: Se deschide o SUPER clinică în Pitești!

Înainte de toate, e bine să știm exact de ce este important să înlocuim un dinte lipsă:

-Dinții vecini și antagoniștii migrează către spațiul liber.

Citiți și: SIMPTOMELE CANCERULUI ORAL. CÂND TREBUIE SĂ MERGI LA STOMATOLOG

-Osul se atrofiază în timp.

-Crește riscul apariției bolilor parodontale.

-Crește riscul apariției cariilor.

Avantajele implantului dentar

-Coroana cu sprijin implantar arată și este resimțită de pacient la fel ca dintele natural. Odată ce implantul dentar s-a integrat complet în structura osului în care a fost inserat, acesta previne pierderea osoasă și retracția gingivală, care pot apărea în cazul punților dentare.

-Conservarea dinților vecini: implanturile nu necesită sacrificarea dinților alăturați, așa cum o impun punțile dentare.

-Igiena îmbunătățită (se poate folosi ața interdentară).

-Estetica îmbunătățită față de puntea dentară, punte în cazul căreia coroanele sunt unite între ele.

Avantajele punții dentare

-Durata scurtă a tratamentului (în jur de două săptămâni).

-Costuri, de obicei, mai mici decât cele ale unui implant dentar.

-Este acceptată din punct de vedere psihologic mai ușor de către pacient (nu necesită intervenții chirurgicale/sângerânde).

Indiferent ce soluție de înlocuire a dinților lipsă alegem, cel mai important este să nu amânăm acest tratament. De asemenea, în ambele cazuri igiena dentară riguroasă și controalele regulate garantează o durată de viață mare a lucrării dentare, evitând astfel apariția complicațiilor.

Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea din Pitești (număr de telefon: 0723.454.680) vă stă la dispoziție pentru informații suplimentare în vederea stabilirii unui plan de tratament adecvat.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90