Donaris 930 x 122

antigripală

ÎNCEPE CAMPANIA DE VACCINARE ANTIGRIPALĂ GRATUITĂ

Începe campania de vaccinare antigripală gratuită, din sezonul epidemic 2019-2020.

Citiți și: Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200.000 mai multe față de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Citiți și: Începe campania de vaccinare!

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical și gravide, conform Ministerului Sănătății.

Primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu și sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.

Din a doua parte a lunii octombrie 2019 vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, precizează Ministerul Sănătății.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3