EcoMoto 930×122

copii

LEGEA VACCINĂRII E GATA. AMENZI PENTRU PĂRINŢI?

UPDATE: Într-o conferinţă de presă organizată azi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat că legea va prevedea şi sancţiuni, sancţiuni care vor fi stabilite în funcţie de opiniile exprimate pe parcursul perioadei de dezbatere publică a proiectului. 

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Legea vaccinării e gata. Amenzi pentru părinţi? Ministerul Sănătăţii a pus astăzi în dezbatere publică proiectul legii vaccinării.

Potrivit proiectului, părinţii şi reprezentanţii legali au responsabilitatea şi obligaţia asigurării „prezentării copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei pentru vaccinările obligatorii în scopul asigurării dreptului la sănătate.”

Citiți și: Doi copii au furat o mașină și au plecat la plimbare. Unul dintre ei a fost reținut

Proiectul nu prevede amenzi pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii. În schimb, documentul stipulează, printre altele, că se „sesizează instituțiile abilitate privind constatarea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinți sau reprezentanți legali în cazul minorului care împlinește vârsta de 3 ani și nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei.”

Documentul complet poate fi citit AICI. (Sursă foto: adevarul.ro) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90