EcoMoto 930×122

accident vascular cerebral

PACIENT CU AVC, SALVAT PRINTR-O NOUĂ PROCEDURĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN

Un pacient în vârstă de 46 de ani a fost adus aseară la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, unde a fost diagnosticat cu AVC, DZ și HTA.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Viața pacientului a fost salvată prin aplicarea procedurilor noului program național de tromboliză, program în care a fost inclus la începutul acestui an și spitalul piteștean.

Pentru salvarea vieții pacientului, intervenția, ale cărei costuri sunt suportate de Casa de Asigurări de Sănătate, trebuie să aibă loc în cel mult trei ore de la debutul simptomelor.

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

Întreaga procedură se efectuează în Unitatea de Primiri Urgențe de o echipă formată din mai mulți specialiști. În acet caz, viața pacientului a fost salvată de echipa de medici formată din dr. Casiana Costea – neurolog, dr. Tudor Ionescu – UPU și dr. Silvia Glica – CT.

Până acum, acest program național se aplica doar în marile centre universitare. În prima lună a anului 2019 s-a încheiat evaluarea a 38 de spitale județene din întreaga țară în vederea extinderii listei spitalelor care vor putea derula programul acțiunii prioritare în tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral acut, printre acestea numărându-se și Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Prin aceste măsuri, dar și prin educarea publicului pentru a recunoaște rapid semnele unui AVC și prin antrenarea echipajelor de intervenție pentru gestionarea eficientă a pacientului cu AVC în fereastra de tromboliză, Ministerul Sănătății preconizează ca rata pacienților care vor beneficia de tratament intervențional să crescă.

Metoda folosită constă în dizolvarea obstrucţiilor vasculare, pacientul fiind salvat fără a rămâne cu sechele.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90